8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlu Olsun

Toplumsal yapının temelini oluşturan kadınlarımız; fedakarlıkları, nezaketleri ve büyük bir sevgi ile yetiştirmiş oldukları nesiller ile toplumumuzun en kıymetli parçalarıdır. Tarihimiz, vatanını ve bayrağını savunmak için cansiperane mücadele eden kahraman kadınlarımız ile doludur.

Türk toplumunun kültür ve geleneğinde her zaman ön planda olan kadınlarımız bugün; eğitimden bilime, sanattan ekonomiye, siyasetten kamu yönetimine kadar her alanda üstün başarılar elde eden övünç kaynağı olarak, güçlü ve bağımsız Türkiye’nin inşasında yine üzerine düşen görevi yapmaya devam etmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle, karşılıksız sevgi ve şefkat sahibi başta şehit annelerimiz olmak üzere, üniversitemizin kıymetli çalışanları ve tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum.

Prof. Dr. Mustafa Alişarlı
    Rektör