7. Anneler Üniversitede Okulu’nun Konukları Depremzede Anneler Oldu

    Toplumun gönüllü eğitimcileri olan annelerimizin bilinçlendirilmesini hedefleyen Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörlüğü’nün önemli projesi Anneler Üniversitede Okulu’nun 7’ncisinde, depremzede annelerimiz ve çocuklarımız konuk ediliyor.

    Bolu Valiliği ve Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Kadın Aile ve Toplum Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Merkezi paydaşlığında düzenlenen 7. Anneler Üniversitede Okulu programının açılışına, Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Samettin Gündüz ve Prof. Dr. Aydın Him, Gençlik ve Spor İl Müdürü Emrullah Güler, Kadın Aile ve Toplum Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Hikmet Yağlı Mavil, akademisyenler ve ülkemizi derinden sarsan iki büyük depremden etkilenen annelerimiz ve çocuklarımız katıldı.

    İzzet Baysal Kültür Merkezi Mavi Salon’da saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını yapan Kadın Aile ve Toplum Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Hikmet Yağlı Mavil, ilmek ilmek toplumu inşa eden annelerin bilinçlendirilmesi noktasında üniversitelere büyük görevler düştüğünü kaydederek, “’Güçlü Anne Güçlü Toplum’ sloganıyla yola çıkan Anneler Üniversite Okulu projesi, bölgemiz kadınlarının farklı alanlardaki bilgi ve deneyimlerini artırmayı, daha müreffeh bir gelecek için birçok konuda farkındalık yaratmayı hedeflemektedir. Bu doğrultuda siz kıymetli annelerimizin üniversitemizin bilgi birikimi ve akademik tecrübesinden azami ölçüde yararlanmasını arzu ediyoruz.” diye konuştu.

    Rektör Alişarlı: “Allah Bu Tür Afetlerden Bizi Muhafaza Eylesin.”

    Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Alişarlı ise yaptığı konuşmada, 6 Şubat’ta ülkemizin geniş bir coğrafyasında yaşanan deprem kıyametine vurgu yaparak, “Depremde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Mekânları cennet, ruhları şad olsun. Yakınlarına sabırlar, yaralılara da acil şifalar diliyorum. Allah devletimize güç, kuvvet versin; bu tür afetlerden de bizi muhafaza eylesin.” dedi.

    “Amacımız Dertlerinizi Paylaşarak Azaltabilmek.”

    Anneler Üniversitede Okulu projesini, herhangi bir nedenle üniversite hayallerini gerçekleştirememiş annelerimizi üniversiteye kavuşturmak amacıyla hayata geçirdiklerini ifade eden Rektör Alişarlı, eğitim programının zamanla halka halka büyüyerek devam ettiğini ve bu programda ilk kez depremlerden etkilenen annelerimizi ve çocuklarını konuk ettiğimizi söyledi. Rektör Alişarlı, “Amacımız, siz değerli annelerimizi ve çocuklarımızı güzel bir şekilde ağırlayabilmek ve dertlerinizi paylaşarak azaltabilmek.” diye konuştu.

    İlk Ders Psikolojik Dayanıklılık

    Açılış konuşmalarının ardından Prof. Dr. Emre Şenol Durak “Deprem Sonrası Psikolojik Dayanıklılık” konulu sunum yaptı. Psikolojik dayanıklılık için gerekli olan “Kontrol, Bağlılık ve Meydan Okuma” kaynaklarını açıklayan Durak, depremzede annelere etkinlikler yaptırdı.

    Eğitim Programının İçeriği

    Eğitimin ilk günü Prof. Dr. Emre Şenol Durak’ın ardından Prof. Dr. Hamit Coşkun “Aile İçi Etkili İletişim ve Problem Çözme” konusunda sunum yaptı.

    Demirciler Gelincik Kadın Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ziyaret edilerek, Kooperatif Başkanı Emine Özdoğan’ın katılımıyla etli mantı ve taş fırında ekmek yapımı ile çocuklara yönelik doğa etkinlikleri yapıldı.

    İkinci gün, Dr. Ecz. Selen Söylemez “Aromaterapi ve Eczanede Aromaterapi Uygulamaları”, Doç. Dr. Pelin Aksüt Arslan “Çocuklar İçin Robotik Kodlama Atölyesi”, Bolu AFAD Eğitim Şube Müdürü İbrahim Sarıdoğan “Afete Hazır Aile Eğitimi” konularında sunum yapacaklar.

    Decorita Marka Kurucusu Yasemin Karaağaç eşliğinde Decorita Cam Fabrikası gezilecek.

    Üçüncü gün, Bolu İl Sağlık Müdürlüğü İlk Yardım Eğitmeni Nuray Uzun, Doç. Dr. Ayhan Çetinkaya ve Kartalkaya Gençlik ve Spor İzcilik Kulübü’nden Şecaattin Demirbaş’la  “İlk Yardım Eğitimi, İzcilik Çalışmaları ve Çocuklar İçin Etkinlikler” yapılacak.

    1. Anneler Üniversitede Okulu, Sertifika Töreniyle Sona Erecek

    Dördüncü ve son gün, Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Anabilim Dalı ve Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim elemanları ve öğrencilerinden oluşan oda orkestrası “Memleket Türküleri” müzik dinletisi gerçekleştirilecek.

    7. Anneler Üniversitede Okulu, eğitim programına katkı sunan akademisyen ve uzman isimler ile depremzede annelere sertifikalarının verilmesinin ardından sona erecek.

    Mevcut makalenin kısa URL'si : https://ajanda.ibu.edu.tr/zhd6
    Önceki İçerikBilişim Haftası Bilişim Teknolojileri Ve Bağımlılık Paneli
    Sonraki İçerikMezunlarımızla Kariyer Söyleşileri-I