60. Kütüphane Haftası’nda Prof. Dr. Fuat Sezgin Kütüphanesi’ne Rekor Ziyaret

60. Kütüphane Haftası’nda Prof. Dr. Fuat Sezgin Kütüphanesi’ne rekor ziyaret

25-31 Mart 2024 tarihleri arasında düzenlenen 60. Kütüphane Haftası sona erdi. Hafta kapsamında Üniversitemiz Prof. Dr. Fuat Sezgin Kütüphanesi’nde 4 etkinlik gerçekleştirildi. Bu anlamlı hafta kapsamında kütüphanemizi toplam 17 bin 777 akademik-idari personel, öğrenci ve vatandaş ziyaret etti. Mart ayı boyunca kütüphanemizden faydalananların sayısı ise 56 bin 478 oldu.

60. Kütüphane Haftası kapsamında Prof. Dr. Fuat Sezgin Kütüphanesi’nde, Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Anıl Müngen “Piri Keşif Aracı İle Literatür Tarama Teknikleri”, Veri Tabanı Yöneticisi Savaş Burak Sarıçoban “İdeal Online Süreli Yayın Veri Tabanı” ve Bilgi ve Belge Uzmanı Kaan Öztürk “İntihal.net Veri Tabanı” başlıklı konularda kullanıcı eğitimi verdi. 81 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen kitap okuma etkinliğine ise, Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Alişarlı da katıldı.

Prof. Dr. Fuat Sezgin Kütüphanesi’nde 300 bini aşkın e-kitap, 50 bini aşkın e-dergi, 110 bini aşkın basılı kitap ve 11 bin 681 ciltli dergi, kitapseverlerin hizmetine sunulmuş bulunuyor. Kütüphanemizin 6 basılı güncel dergi aboneliğinin yanı sıra 271 basılı, 4 bin 247 elektronik olmak üzere toplam 4 bin 518 tez, 3 bin 295 sesli ve e-sesli kitap, 454 görsel ve işitsel materyali bulunuyor. Kütüphanemizin çalışma salonu, 24 saat hizmet veriyor.

Mevcut makalenin kısa URL'si : https://ajanda.ibu.edu.tr/4gb0
    Önceki İçerikDÜZCE BOLU AR-GE Proje Pazarı Başvuruları Başladı!
    Sonraki İçerikÜlkemizin sıfır atık yolculuğu anlatıldı