30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı

“Necip milletimizin birlik ve beraberlik içinde ve onurlu mücadelesiyle kazandığı 30 Ağustos Zaferi, şanlı tarihimizin önemli dönüm noktalarından biri olmuştur. Bu zafer dosta düşmana göstermiştir ki bin yıldır dünyaya örnek olan, medeniyet inşa eden aziz milletimiz, her ne şart altında olursa olsun vatanı ve hürriyetinden asla ödün vermeden, Türk yurdu Anadolu’da sahip olduğu ulvi değerlerini ebediyen yaşatacaktır.

Vatan aşkı, azim ve kararlılıkla çalışıldığında başarıya ulaşmanın mukadder olduğunu gösteren 30 Ağustos Zaferi, tıpkı Anadolu’nun kapılarını açan Malazgirt’te olduğu gibi inançla mücadele edildiğinde ne kadar büyük olursa olsun tüm engellerin aşılacağını ispat etmiştir. Bizler de Üniversite olarak, bu ruhu yaşatmayı temel ilke olarak benimsiyor tüm birimlerimizle akademik başarı çıtamızı yükseltmek, ülkemizin 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine ulaşabilmeleri için gençlerimizi en yetkin şekilde eğitmek için var gücümüzle çalışıyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle 30 Ağustos Zafer Bayramımızın 100. Yıl dönümünü kutluyor, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanları ve Anadolu’yu bizlere vatan kılan tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum.”

Prof. Dr. Mustafa Alişarlı
    Rektör

Önceki İçerikTaziye Mesajı (Prof. Dr. Seda KARASU YALÇIN’ın Annesinin Vefatı)
    Sonraki İçerik2. Üniversite Öğrencileri İçin Resim Yarışması