30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı

“Tarihimizin dönüm noktalarından biri olan 30 Ağustos Zafer Bayramımızın 98. yıl dönümünü kutlamanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Bin yıldır dünyaya örnek olan bir medeniyet inşa eden aziz milletimiz, her ne şart altında olursa olsun vatanı ve hürriyetinden asla ödün vermeyeceğini ve sahip olduğu değerlerini ebediyen yaşatacağını dünyaya bir kez daha kanıtlamış, Dumlupınar’da kazandığı büyük zafer ile Anadolu’nun ebediyyen Türk yurdu olarak kalacağını tüm dünyaya ilan etmiştir.

Milletçe kazanılan 30 Ağustos Zaferi, Anadolu’nun kapılarını açan Malazgirt’te olduğu gibi inanç, azim ve kararlılıkla çalışıldığında başarıya ulaşmanın mukadder olduğunu yeniden göstermiştir. Üniversite olarak, bu ruhu yaşatmayı temel ilke olarak benimsiyor tüm birimlerimizle akademik başarı çıtamızı yükseltmek için var gücümüzle çalışıyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle, milletimiz başta olmak üzere Üniversitemiz personelinin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyor, zaferin mimarları olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm silah arkadaşları, aziz şehitlerimiz, gazilerimiz ve cephede savaşan askerimize cephane hazırlayan, taşıyan kahraman kadınlarımız, genci, yaşlısı tüm efradımızı rahmet ve minnetle anıyorum.”

Prof. Dr. Mustafa Alişarlı

Önceki İçerikBAİBÜ 2020-2021 Güz Dönemi Lisansüstü Eğitim Başvuruları