29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Gazi Mustafa Kemal önderliğinde 19 Mayıs 1919’da başlayan Milli Mücadelemizin, Büyük Zaferle noktalanmasını takiben, Büyük Önder Atatürk’ün “Türk Milletinin tabiat ve şiarına en uygun idare, Cumhuriyet idaresidir” dediği Cumhuriyetimizin ilanının 95. Yıldönümünü büyük bir gurur ve heyecanla kutluyoruz.

Her türlü imkansızlığa ve zorluğa rağmen büyük milletimizin vatan sevgisi, hürriyet ve istiklal aşkıyla, bağımsızlığına kavuşabilmek için kadınıyla, erkeğiyle, yaşlısıyla, genciyle topyekün inanç ve kararlılıkla giriştiği Kurtuluş Savaşımız, her safhası eşsiz kahramanlık destanlarıyla dolu büyük bir zafer ile sonuçlanmıştır.

Bu büyük zaferin sonucunda bize, geçmişimize gururla , geleceğimize güvenle bakmamızı sağlayacak bir ülke ve Cumhuriyet emanet edilmiştir. Cumhuriyetin ilanı, milletimizin şanlı tarihindeki en önemli dönüm noktalarından biridir.

Bu anlamı büyük günde başta Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını, aziz şehitlerimizi, 15 Temmuz şehitlerimizi ve tüm gazilerimizi bir kez daha şükran ve rahmetle anıyor, öğrencilerimiz, personelimiz ve milletimizin Cumhuriyet Bayramını kutluyorum.

Prof. Dr. Mustafa ALİŞARLI

Rektör

Önceki İçerikAnneler Üniversitede Projesi Rektör Alişarlı’nın “Gıda Güvenliği” Dersiyle Son Buldu.
    Sonraki İçerikKöroğlu Yazarlık Mektebi Projesi Başvuruları