2020-2021 Akademik Yılı Mezuniyet ve Ödül Töreni Düzenlendi

    Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) 2020-2021 Akademik Yılı Mezuniyet ve Ödül Töreni gerçekleştirildi. Törende; Üniversitemizde lisans ve önlisans düzeyinde ilk 3’e giren öğrenciler ile fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarını birincilikle bitiren öğrencilere ödülleri verildi.

    Üniversitemiz Kongre ve Kültür Merkezi Bordo Salonda düzenlenen törene; Bolu Valisi Ahmet Ümit, Bolu Milletvekili Arzu Aydın, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Rasim Özdemir, İzzet Baysal Vakfı Genel Sekreteri Mustafa Yaman, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Mütevelli Heyet Üyeleri, İl Müdürleri, akademik ve idari personel, öğrenciler ve aileleri katıldı.

    Covid-19 pandemisi tedbirlerinin eksiksiz uygulandığı törende katılımcılar, giriş-çıkışlarda ve tören esnasında, maske ve sosyal mesafe kuralına uydular. Salona girişte katılımcılara, Üniversitemiz tarafından üretilen maske ve el dezenfektanları, BAİBÜ etiketli, geri dönüştürülebilir kağıt torbalar içinde hediye edildi.

    Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başlayan törenin açılış konuşmasını Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı yaptı. Konuşmasına “Geçtiğimiz hafta Bartın, Sinop ve Kastamonu’daki sel felaketi ve güney vilayetlerimizde aynı anda çıkan orman yangınları ile Kahramanmaraş’ta orman yangınına müdahale ederken kaza yapan yangın söndürme uçağında yitirdiğimiz tüm canlarımızı rahmetle anıyor, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.” diyerek başlayan Rektör Alişarlı, “Devletimizin tüm gücüyle bu afetlerde oluşan maddi kayıpları telafi edeceğine, yanan ormanları en kısa sürede ağaçlandıracağına olan inancımızla, bu acılara maruz kalan tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.” dedi.

    Rektör Alişarlı: “Pandemi Koşullarında Eğitim Öğretimi Aksatmadan Yürütmek İçin Yoğun Çaba Harcadık.”

    2020-2021 Akademik Yılı’nda, eğitim-öğretim faaliyetlerini aksatmadan yürütmek için yoğun çaba harcadıklarını vurgulayan Rektör Alişarlı, “Dünyayı etkisine alan pandemi koşullarında öğrencilerimizden ayrı geçirdiğimiz her geçen gün bizleri ziyadesiyle üzmüş, kampüslerimizin boş kalması hüzne boğmuştur. Bu koşullar altında eğitim ve öğretimi aksatmadan yürütmek için yoğun çaba harcayarak, 2020-2021 eğitim öğretim yılını tamamlamanın buruk sevincini yaşıyoruz. Akademik Mezuniyet Törenimizi, ne yazık ki Kovid-19 pandemisi nedeniyle, sınırlı bir katılımla gerçekleştirmek durumunda kaldık. Bu tercihimizdeki temel etken elbette; öğrencilerimizin, ailelerinin ve üniversite çalışanlarımızın sağlığını korumak ve tehlikeye atmama sorumluluğumuzdandır.” diye konuştu.

    Rektör Alişarlı, Tüm Öğrencilerimizi Aşı Olmaya Davet Etti

    Konuşmasında tüm öğrencilerimizi ‘Aşınızı Olun, Kampüsünüze Kavuşun’ sloganıyla aşı olmaya davet eden Rektör Alişarlı, “Zor zamanlardan geçtiğimiz bu günlerde birlik olarak, tüm sorunları ancak beraberce hareket ettiğimizde aşabileceğimizi gördük. Kişisel olarak maske, mesafe ve hijyen kurallarına riayet eden vatandaşlarımız, cansiperane çalışan sağlık çalışanlarımızın emekleriyle, sağlık sistemimizin gücü ve etkinliği birleşerek, tüm dünyanın muzdarip olduğu bu dönemde, ülkece büyük kazanımlar elde ettik. Yurt çapında, Sağlık Bakanlığımız tarafından başarıyla uygulanan aşı seferberliği sayesinde, salgının etkisini en aza indirerek, normal yaşama dönme umudumuzun giderek arttığını hepimiz yaşıyoruz. Bu olumlu gelişmelerle, önümüzdeki eğitim-öğretim döneminde, yüz yüze eğitim ile öğrencilerimize kavuşacağımız günlere çok az kaldı. Öğrencilerimize kavuşmanın sevinciyle kampüslerimizi hazırlamaya başlamış bulunmaktayız. Eğitim ve öğretimin yüz yüze devamı için bizler aşılamanın önemine inanıyor, öğrencilerimize aşılarını mutlaka yaptırması konusunda “Aşınızı olun, kampüsünüze kavuşun” sloganıyla çağrıda bulunuyoruz. Değerli öğrencilerimiz, aşınızı mutlaka olun. Bu kapsamda önemli bir uyarı yapmak istiyorum. Aşıların vücudumuzda antikor seviyesini artırması zaman aldığı için aşıların okullar açılmadan önce bu günlerde vurulması gerekmektedir. Öğrencilerimiz aşılarını şimdiden, bu günlerde yaptırmaları konusunda çağrıda bulunuyorum.” ifadelerini kullandı.

    “Hayırseverlerin Üniversitesi, 29 Yıldır, Devlet-Millet İş Birliği ile Kendini Geliştirmeyi Sürdürüyor.”

    Konuşmasını Üniversitemiz hakkında bilgi vererek sürdüren Rektör Alişarlı, “Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, kurulduğu 1992 yılından itibaren, 29 yıldır, devlet-millet iş birliği ile kendini geliştirmeyi sürdürüyor. Bu kapsamda İzzet Baysal Vakfı gibi eğitime destek veren hayırseverlerinden aldığı güç ile ülkemiz yüksek öğreniminde müstesna bir yere sahip olan üniversitemiz, “Hayırseverlerin Üniversitesi” ünvanını da hak ediyor. Katkı veren tüm hayırseverlere şükranlarımızı sunuyorum.” dedi.

    Rektör Alişarlı, Göreve Geldikten Sonra Üniversitemizde Gerçekleştirilen Faaliyetler Hakkında Bilgi Verdi

    Rektörlük görevini devraldığı 2017 yılından itibaren, Üniversitemizin eğitim ve araştırma alanlarındaki imkanlarını zenginleştirerek, başarılarını daha da artırmak için yoğun bir çaba içerisine girdiklerini kaydeden Rektör Alişarlı, sözlerine şöyle devam etti:

    “Tüm ilgilileri çözümün parçası yapan katılımcı süreçleri esas alarak, her adımımızda, her kararımızda paydaşlarımızın katılımlarını sağlamaya çalıştık. Bu süreçte değişim, yenilik ve atılım bağlamında pek çok etkin uygulama gerçekleştirdik. Öğrencilerimizin mezun olduklarında, hızla gelişen küresel işgücü piyasasında da kendilerine yer bulabilmeleri, daha etkin ve başarılı hedeflere ulaşabilmeleri için yoğun çaba gösterdik. Bu amaçla, hem öğrencilerimize, hem de mezunlarımıza rehberlik edecek Kariyer Planlama ve Mezun İzleme Uygulama ve Araştırma Merkezini (KARMER) kurduk. Eski Kütüphane binamızı yeniden tasarlayarak, yeni etkinlik salonları ve ofislerin bulunduğu Öğrenci Merkezini oluşturduk. Yine öğrenci merkez binasında, gençlerimizin gelişimine katkı vermek üzere, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile İŞKUR Kampüs ve İş Kulübü; Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile de Genç Ofis kurduk. Öğrenci Dekanlığı ve Öğrenci Senatosu oluşturularak, öğrencilerin üniversite yönetimine katılması, taleplerini daha kolay iletmeleri ve sorunlarına daha etkin çözüm bulmalarının önünü açtık. Öğrencilerin, akademik eğitimlerinin yanı sıra sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerde daha etkin olmalarına ve bu faaliyetlere katılımlarını belgeleyerek, kazanımlarını ve özgeçmişlerini zenginleştirmelerine katkı sağlamak amacıyla da Sosyal Transkript uygulaması başlattık. Üniversitemiz öğrencilerinin, sanat ve edebiyat alanındaki yeteneklerini keşfetmek, tarih, kültür ve ilmi değerleri tanıtmayı esas alan bir yaklaşımla, öğrencilerimize bölümleri dışında ek bir katkı sağlamak amacıyla Köroğlu Yazarlık Mektebi projesi başlatık ve proje çıktısı olarak da, üç aylık periyotlarla Kültür-Sanat-Edebiyat dergisi “yazı’YORUM” yayımlanmaya başlandı.”

    “Üniversitemiz Yeni Bir Çehre Kazandı”

    “Üniversitemiz 2017 yılında 11 Fakülte, 6 Yüksekokul, 7 Meslek Yüksekokulu ile ön lisans ve lisan eğitimi yapılırken yüksekokulların fakültelere dönüştürülmesi ile Mimarlık, Spor Bilimleri, Sağlık Bilimleri, Turizm ve Gerede Uygulamalı Bilimler Fakülteleri yanı sıra yeni olarak Hukuk Fakültesi kurulmasıyla ve yeni açılan birçok bölüm ve programlarla üniversitemiz yeni bir çehre kazandı.” diyen Rektör Alişarlı, “Yeni akademik birimlerin kurulması yanında, mevcut akademik birimlerin fiziki imkanlarının artırılması için de çalışmalar yapıldı. Yeni kurulan Hukuk Fakültesinin inşaatı büyük oranda tamamlanırken, Derslik ve Merkezi Birimler Projesinin mimari proje çizimi gerçekleşmiş ve ihalesi tamamlanmıştır. İlahiyat Fakültesi Ek Binası için mimari çizim ve statik projeler tamamlanmış, zemin hafriyatına başlanmıştır.” diye konuştu.

    “2017-2021 Arasında Üniversitemizde Yürütülen Projelerin Toplam Sayısı 483 ve Toplam Bütçesi 28.6 Milyon TL’dir.”

    Akademik birim sayısındaki artışın ve fiziki altyapının güçlendirilmesine yönelik yapılan çalışmaların yanında, Türkiye’nin 2023 yılına kadar, dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girme hedefini yakalaması için, insan kaynağının geliştirilmesi ve Ar-Ge faaliyetlerine de ağırlık verdiklerini vurgulayan Rektör Alişarlı, “Ar-Ge projelerinin sayılarını artırmak ve yeni ürünleri ülkemizin hizmetine sunmak hedefiyle, Proje Destek Ofisi’ni kurduk; proje yazma eğitimleri düzenledik. 2017-2021 yılları arasında, üniversitemizde yürütülen projelerin toplam sayısı 483 ve toplam bütçesi ise 28.6 Milyon TL olarak gerçekleşmiştir. Yürütülen bu projelerin toplam bütçesinin fon kaynağına göre dağılımı incelendiğinde, TÜBİTAK projelerinin toplam bütçeye katkısının yüzde 69, BAP bütçelerinin toplam katkısının ise, yüzde 23 olduğu görülmektedir. Sadece 2020 yılında dış kaynaklı proje sayısının 27, bu projelerin toplam bütçesinin ise, 6.61 Milyon TL olması, bizler için bir gurur kaynağıdır. Bolu Teknoloji Bölgesinde devam eden projelerin toplam bütçesi 1 Milyon TL iken, bu değer 2020 yılında 22 Milyon TL değerine ulaşmıştır.” dedi.

    Rektör Alişarlı, konuşmasını “2017-2021 yılları arasında, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’ndan (MARKA) 6 projemiz destek almaya hak kazanmıştır. Çok sayıda öğrencimizin TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı tarafından yürütülen “2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı” kapsamında destek aldıklarına da dikkat çekmek isterim. Üniversitemiz akademik yayın kapasitesinin, bilimsel etki performansının ve uluslararası görünürlüğünün artırılması kapsamında başarılı çalışmaları desteklemek ve bilimsel etkiyi teşvik etmek amacıyla Makale Destek Ofisini kurduk. Pandemi şartlarında çevrimiçi teorik eğitim ve atölye çalışmaları ile 647 akademisyene akademik makale yazma eğitimi verdik. Bu çalışmalarla, 2017-2021 yılları arasında Web of Science (WOS) veri tabanında, öğretim üyelerimiz tarafından yayımlanan makale sayısında 2 kat artış olurken, öğretim üyesi başına düşen makale sayısında yüzde 20, öğretim üyesi başına düşen atıf sayısında ise yüzde 36 artış sağladık.” şeklinde sürdürdü.

    Üniversitemizin Dünya Sıralamalarındaki Başarısı Artıyor

    Üniversitemizin, dünya üniversiteleri arasında her geçen gün yükselen sıralamasına da değinen Rektör Alişarlı, “Yükseköğretim kurumları arasında yaptığı performans ölçme ve değerlendirme çalışmaları ile dünyanın önde gelen saygın üniversitelerini derecelendiren uluslararası kuruluş Times Higher Education (THE) tarafından yapılan ‘2021 Dünya Üniversite Sıralamaları’nda Üniversitemiz, 1001+ bandında listede ilk kez yer aldı. 93 ülkeden, 1527 üniversitenin listeye girebildiği sıralamada, Türkiye’den 2021 sıralamasına 43 üniversite girebildi. Üniversitemiz ‘Gelişmekte Olan Ülkeler Üniversiteleri Sıralaması 2021’ raporunda, 48 farklı ülke üniversiteleri arasında 501+ kategorisinde yer almayı başardı. Asya Üniversiteleri Sıralamasında 401+ sıraya yerleşen üniversitemiz, listeye girmeyi başaran 43 Türk üniversitesi arasında da 24’üncü olarak, geçtiğimiz yarım yüzyılda kurulan dünyanın en iyi üniversiteleri sıralamasında 401+ arasında yer aldı ve listeye giren 31 Türk üniversitesi arasında ise, 18’inci oldu. Her yıl, ülke ve akademik kuruluş bazında başarı sıralamalarının yayınlandığı Nature Index 2020 sıralamasında üniversitemiz, 54’üncü sırada yer aldığı 2018 yılı verilerini açık ara geride bırakarak, 99 Türk üniversitesi arasında 13’üncü sırada yer aldı. Fizik Bilimlerinde ise 8’inci sıraya yerleşti.” ifadelerini kullandı.

    “Sivil Toplum Kuruluşlarının ve Halkın İçerisinde Olduğu Projelere Ağırlık Verdik.”

    Üniversitemizin, Bolu’ya her alanda katkı sunması amacıyla, sivil toplum kuruluşlarının ve halkın içerisinde olduğu projelere de ağırlık verdiğinin altını çizen Rektör Alişarlı, “Bu amaca yönelik Üniversitemiz bünyesinde Kadın, Aile ve Toplum Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Hayat Boyu Öğrenme Uygulama ve Araştırma Merkezini kurduk. Çeşitli sebeplerle Üniversite eğitimi almaya fırsat bulamayan ve en kutsal vazifeyi üstlenen Annelerimize yönelik, ‘Anneler Üniversite’de Okulu’ projesini hayata geçirdik. Bu proje aynı zamanda ‘Yaşlılar Üniversitesi’ ve ‘Çocuk Üniversitesi’ gibi diğer projelerin geliştirilmesine ışık tuttu. Bolu Halk Kültürünü Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından, yerel yönetimlerin işbirlikleri ile Bolu ilçelerini ve kent dokusunun korunması ve geleceğe aktarılmasına katkı vermek amacıyla Mudurnu, Kıbrıscık ve Seben ilçelerimiz için sempozyumlar düzenledik. Göynük Sempozyumu ise, pandemi koşullarından dolayı ertelendi. ‘Doğanın kalbinde üniversite’ olarak Çevre Koordinatörlüğü kuruldu. Üniversite öğrencilerinin çevre ve sürdürülebilir kalkınma konularında bilgi birikimlerinin artırılması, çevre koruma bilincinin oluşturulması, çevresel sorunlar hakkında farkındalıklarının artırılması amacıyla birçok faaliyet gerçekleştirildi.” diye konuştu.

    Zamanın kısa oluşu sebebiyle yapılan çalışmaların sadece bir kısmından özetler sunduğunu dile getiren Rektör Alişarlı, bu çabaların hepsinin, üniversitemizin gelişmesi için yapılan özel çalışmalar olduğuna dikkati çekerek, emeği geçen tüm akademisyen ve idari personel ile öğrencilere ve dış paydaşlara şükranlarını sundu.

    “Sevgili Öğrencilerimizi Yürekten Kutluyorum.”

    Konuşmasında mezun öğrencilerimize ve ailelerine seslenen Rektör Alişarlı, “Üniversite yaşamlarınızın son dönemini pandeminin zor şartları altında tamamladınız. Bu zorlu şartlarda, arkadaşlarınızdan, hocalarınızdan ve güzel kampüsümüzden uzakta tamamlamak zorunda kaldınız. Fakat her türlü zorluğa rağmen, bu güç dönemde sergilediğiniz uyum ve çalışma disiplini sayesinde, mezun olmaya hak kazandınız. Hepinizi yürekten kutluyorum. Eminim bundan sonraki hayatınızda, bu eğitimler doğrultusunda, kendinize, ailenize, topluma, ülkenize ve insanlığa faydalı birer fert olarak başarılı bir yaşam süreceksiniz. Başarınızı sağlayan azim ve çalışma şevkiyle, gelecekte de pek çok güzelliğe katkıda bulunacağınıza inancımız tamdır. Sizlere ömrünüz boyunca mutluluk, başarı ve sağlık diliyorum. Sevgili velilerimiz; ne mutlu size. Bu gurur tablosunda çocuklarınızla birlikte pay sahibisiniz. Eminim nice zor koşullar altında, çocuklarınızın yetişmelerinde ve eğitimlerini tamamlamalarında büyük gayret ve fedakarlıklarda bulundunuz. Çocuklarınızla gurur duyun ve gelecekteki tüm başarılarında, gurur duyma sevincini her zaman yaşayın. Sizleri gönülden tebrik ediyorum.” diye konuştu.

    Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi ailesini de tebrik eden Rektör Alişarlı, “Büyük BAİBÜ ailesinin değerli akademik ve idari personelleri; mezun olan öğrencilerimizin başarılarında sizler de pay sahibisiniz. Üniversitemizin eğitim, araştırma, sosyal ve kültürel alanlarda gelişimi için yapılan çalışmalara, gece gündüz demeden, alın teri dökerek, aşk ve şevkle verdiğiniz katkılardan dolayı sizlere ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” dedi.

    Rektör Alişarlı, Üniversitemizin ‘Hayırseverler Üniversitesi’ Olmasına Vesile Olan Tüm Hayırseverlere Teşekkür Etti

    Rektör Alişarlı, sözlerini “Üniversitemizin bir ‘Hayırseverler Üniversitesi’ olarak anılmasına vesile olan, kurulmasında ve büyümesinde emekleri olan, yaptığı öncülüğü ile birçok hayırsevere örnek olan merhum İzzet Baysal başta olmak üzere, merhum Yaşar Çelik ve merhum Mehmet Tanrıkulu’nu rahmetle ve minnetle yâd ediyorum. İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal, Ali Ericek, Süreyya Astarcı ve katkıları bulunan diğer tüm hayırseverlerimize de sağlıklı uzun ömürler diliyorum.” diyerek tamamladı.

    Açılışa; Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Okyay ve TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop’tan tebrik mesajları geldi.

    Üniversitemizin Lisans Düzeyindeki Birincisi Delal Deniz Başkara’nın Konuşması

    Üniversitemizi lisans düzeyinde birincilikle tamamlamayı başaran Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü’nden Delal Deniz Başkara, tüm öğrenciler adına bir konuşma yaptı.

    Başkara, “Öncelikle bu zorlu, ancak değerli süreç boyunca bizden maddi-manevi desteğini esirgemeyen ailelerimize teşekkürlerimi sunuyorum. İyi ve yetkin öğretmenler olarak yetişmemizde katkısı olan fakülte ve bölüm hocalarımıza, üniversitemizde çalışmakta olan öğretim üyeleri, öğretim görevlileri ve bütün üniversite çalışanlarına teşekkür ediyorum. Ayrıca hem üniversitemizin, hem de Bolu’daki birçok kurumun kuruluşunda büyük katkısı olan Sayın İzzet Baysal’ı rahmet, sevgi ve saygıyla anıyor; kurucusu olduğu İzzet Baysal Vakfı’nı yaşatan herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün açtığı yolda yürümekten gurur duyduğumu da ayrıca belirtmek istiyorum.” diye konuştu.

    Konuşmasının ardından Başkara, Üniversitemiz yaş kütüğüne dönem birincisi plakasını çaktı.

    Ahmet Baysal’ın Gönderdiği Mektup Okundu

    İzzet Baysal Vakfı Genel Sekreteri Mustafa Yaman ise yaptığı konuşmada, “Bir vakıf kurup, bu vakıfla bir üniversitenin kuruluşuna ön hazırlık yapan ve O’ndan ve ailesinden sonra bu vakfı Bolu’ya bağışlayan kurucumuz İzzet Baysal’ı da rahmet ve minnetle anıyorum.” diyerek, İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal’ın gönderdiği mektubu okudu. Ahmet Baysal, mektubunda özetle “Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, 2020-2021 mezunlarından derece alanlara tebrik ve teşekkürüm. Üniversitemizin bu anlamlı gününde, pandemi nedeniyle aranızda bulunamamaktan dolayı üzgünüm. Törene katılan herkesi selamlıyor ve hoş geldiniz diyorum. İlk eğitimine 1992 yılında başlayan Üniversitemizin, 29 yıl sonunda bu sene mezun veren 15 fakülte, 1 yüksekokul ve 8 meslek yüksekokuluna kavuşmuş olmasının mutluluğunu yaşıyoruz. Bugün fakülte ve yüksekokullarımızdan derece alanlara birer takdir belgesi ile ödüllendireceğiz. Aranızda iyi derecelerle mezun olan çok değerli gençlerimiz var. Kendilerini içtenlikle kutluyor ve onları yetiştiren ailelerini ve akademisyenlerimizi tebrik ediyorum. İmzamı taşıyan takdir belgeleri ve ödüller, benim adıma vakfımızın değerli üyeleri tarafından takdim edilecektir.” ifadelerini kullandı.

    “Dereceye Giren Öğrencilerimizi Canı Gönülden Tebrik Ediyorum.”

    Bolu Belediye Başkanı Rasim Özdemir ise yaptığı konuşmada, özetle “Bu törende başarıyı hak eden, dereceye giren öğrencilerimizi canı gönülden tebrik ediyorum. 4-5 yıl önce bu şehre büyük bir heyecanla gelen, kayıt yaptıran öğrencilerimiz bugün mezun olma heyecanı içerisindeler. Fakat ne yazık ki, bizim çağımıza denk geldi. Ne yazık ki, öğrencilerimizin dönemine denk geldi, onlar üniversite hayatlarını, eğitim-öğretimlerini coşkulu, heyecanlı bir şekilde yaşayamadılar. Bizler de buna ortak olduk maalesef. İnşallah pandemi süreci önümüzdeki dönemde son bulacak, aşılamamızı tamamlayacağız ve bu yıl, eğitim öğretimimizi başlatacağız. Yine bu salonları, kampüslerimizi dolduracağız. Şehrimizi, üniversiteyle birlikte, değerli büyüğümüz rahmetli İzzet Baysal’ın kurduğu vakıfla birlikte yönetmeye devam edeceğiz.” dedi.

    “Ülkemizin 2023, 2053 ve 2071 Hedefleri ve Güçlü Türkiye’nin İnşaasına Azami Katkıda Bulunmaya Çalışıyoruz.”

    Bolu Milletvekili Arzu Aydın ise, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde 1993-2002 yılları arasında öğretim görevlisi olarak çalıştığını ve bu üniversitede, hem akademisyen olarak çalışmanın, hem de öğrenci olarak mezun olmanın bir ayrıcalık olduğunu belirterek, “Bu güzel coğrafyada siz değerli akademisyen ve öğrencilerimizle beraber çalışıyor olmak da bizim için bir gurur. Bizce üniversiteler sadece eğitim, öğretim ve araştırma misyonlarını yerine getiren birer kurum değil, toplumu için değer üreten, ülkemizin 2023, 2053 ve 2071 hedefleri ve güçlü Türkiye’nin inşaasına azami katkıda bulunmaya çalışan, ülkesinin ve milletinin derdiyle dertlenen, içinde yer aldığı şehri duyan, kokusunu alan ve dinamiklerinden beslenen bu aziz toprakların irfanını özümseyen ve coğrafyamızın yaşadığı krize karşı vicdanının gür sesini haykıran gençleri yetiştirmektir. Biz üstad Necip Fazıl’ın ‘Kim var?’ diye sorulduğunda, sağına ve soluna bakmadan ‘Ben varım.’ diyen bir gençliğin yetişmesi adına, elimizi taşın altına koyuyoruz ve öğrencilerimizden yeni dünya düzeni kurulurken, artık masada, büyük ve güçlü Türkiye’nin de olduğunu, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Dünya 5’ten büyüktür.’ sözünün ne derece kıymetli olduğunu asla unutmamalarını istiyoruz.  Bolumuzun sadece sanayiyle değil sosyal ve kültürel hayatıyla da, üniversitenin öğrencileri ve akademisyenleriyle bir entegrasyonunun olması gerektiğine de inananlardanız. Bolu’nun eğitimle, sağlıkla, turizmle daha ileriye gitmeyi hedefleyen potansiyelini hep beraber harekete geçirmek zorundayız.” diye konuştu.

    Vali Ümit: “Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Kendi Kulvarında En İyi Üniversitelerden Birisidir.”

    Bolu Valisi Ahmet Ümit ise yaptığı konuşmada, “Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nin 2020-2021 Mezuniyet ve Ödül töreninin, tüm öğrencilerimize, üniversitemize, ilimize ve memleketimize hayırlı ve uğurlu olmasını Cenab-ı Hak’tan temenni ediyorum. Yüce milletimizin hizmetinde bulunmak üzere hayata atılacaksınız. Bundan 15-20 sene öncesine kadar 100’ün altındayken üniversite sayısı, son 20 senenin içerisinde 208’i bulmuş bir üniversite ülkesi haline gelmiş olmanın, ama aynı zamanda ilimizde de dahil olmak üzere birçok yabancı ülkeden öğrencilerimizin bulunmasının mutluluğunu hep beraber yaşıyoruz.” dedi.

    “Üniversiteler, bulundukları yerin lokomatifleridir.” diyen Vali Ümit, “Bugün, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nin kendi kulvarında en iyi üniversitelerden birisi olduğunu rahat bir şekilde söyleyebiliriz. 30 binin üzerinde öğrencisiyle, 1500’ün üzerinde akademisyeniyle, 17 fakültesi, enstitü ve yüksekokullarıyla, araştırma merkezleriyle, birçok boyutuyla hakikaten tercih etmeye layık üniversitelerden biridir. Bu üniversitenin bu hale gelmesinde emeği geçen başta merhum İzzet Baysal olmak üzere herkese teşekkür ediyoruz. Şu anda dünya üzerinde üniversiteler arasında ve ülkemiz genelindeki üniversiteler arasında önemli bir yer edinmeye çalışan üniversitemizin hizmetlerini yürüten değerli Rektörümüzün şahsında, kendisine ve tüm öğretim üyelerimize, öğretim görevlilerimize gönülden teşekkür ediyorum. Velilerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

    “Tüm Vatandaşlarımızı Aşı Olmaya Davet Ediyorum. Aşımızı Olalım.”

    Konuşmasında tarihteki en büyük salgınlardan birini yaşadığımıza işaret ederek sağlığın önemine de değinen Vali Ümit, tüm vatandaşları aşı olmaya davet ederek, “Sağlık her şeyin başında geliyor. Sağlıklı olmak için yaklaşık 1.5 yıldır hep birlikte koronayla mücadele ettik. Dünya ülkeleri içinde ülkemiz ve 81 vilayet içinde vilayetimiz, oldukça başarılı olduğunu söyleyebiliriz. Esas olan, önemli olan herkesin sağlıklı olmasıydı. Ama tarihin bilinen en büyük salgınlarından birini hep beraber yaşadık ve mücadelemizi birlikte sürdürdük. Yılbaşından itibaren de buna karşı aşılar temin edildi. Bugün itibariyle ilimiz, yüzde 75’in üzerinde aşı olma oranıyla riski düşük illerden biri haline geldi. Ama yüzde 100’ü yakalamamız gerekiyor. Bunun için mutlaka aşı olmamız gerekiyor. Bugün hem Sinovac, hem de BionTech aşıları elimizde yeterince var. 350’nin üzerinde personelimizle ve 200’ün üzerinde aşı noktamızla bu çalışmalar sürüyor. Aynı zamanda hastanelere, sağlık ocaklarına gelme imkanı olmayanların evlerine hekimlerimiz, sağlık ekiplerimiz gidip aşılarını yapıyorlar. Türkiye Cumhuriyeti, dünyada sağlık yönünden en güçlü ülkelerden biridir. Dünya üzerinde sayılı doktorlarımız var ve bunlar hepimizi aşı olmaya çağırıyor. Aynı şekilde tüm devlet otoriteleri, Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere aşı olmaya davet ediyor. Biz de aynı şeyi söylüyoruz. Aşımızı olalım.” ifadelerini kullandı.

    İzzet Baysal Vakfı’nın Geleneksel Ödül Töreninde, Üniversitemizi Dereceyle Bitiren Mezunlarımıza Ödülleri Verildi  

    Konuşmaların ardından, Üniversitemiz lisans ve önlisans düzeyinde ilk 3’e giren öğrenciler ile fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarının birincilerine, Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı’nın yanı sıra diğer protokol üyeleri, İzzet Baysal Vakfı Yönetim Kurulu Üyeleri ve Mütevelli Heyet Üyeleri tarafından ödülleri verildi.

    2020-2021 Akademik Yılı’nda; Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü’nden Delal Deniz Başkara, lisans düzeyinde üniversite birincisi oldu. Yine lisans düzeyinde Fen Edebiyat Fakültesi İngilizce Biyoloji Bölümü’nden uluslararası öğrenci Marve Mahmood Abdulrazzaq Al-Janabi ikinci, Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü’nden Gülcan Kamış üçüncü oldu.

    Önlisans düzeyinde ise üniversite birincisi, Bolu Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Peyzaj ve Süs Bitkileri Programı’ndan Funda Tunay oldu.  Bolu Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nun İç Mekan Tasarımı Programı’ndan Sara Aydoğan ikinci ve Otomotiv Teknolojisi Programı’ndan Mustafa Burak Gürsoy ise üçüncü oldu.

    İzzet Baysal Vakfı tarafından Üniversite sıralamasında dereceye giren mezunlarımıza, 4000, 3000, 2000 ve 1500 TL’lik ödüller verildi. Fakülte, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokul birincilerine ise, 1000’er TL’lik ödüller takdim edildi. Mezunlara aynı zamanda, İzzet Baysal Vakfı’nın teşekkür plaketleri, takdir belgeleri ve hediyeleri verildi. Keplerin havaya fırlatılmasının ardından öğrenciler, mezuniyetlerini kutladılar.

    Törenimiz aşağıdaki bağlantıdan izlenebilir.
    https://youtu.be/Xbt0U0xBS1w

    Önceki İçerikÖğrencilerimiz Bölümlerini Aday Öğrenciler İçin Anlatıyor
    Sonraki İçerikYAÇEV ve YENKAV Yöneticilerinden Rektör Alişarlı’ya Taziye Ziyareti