19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı

“19 Mayıs 1919; işgalci ve sömürgeci güçlere karşı, aziz milletimizin bin yıldır toprak edindiği vatan topraklarımızı destansı bir mücadeleyle müdafaa ettiği, kurtuluş mücadelemizi başlattığı gündür. Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Samsun’da başlayan bu kutlu yürüyüş, varını yoğunu ortaya koyan necip milletimizin azmiyle işgalci güçlere karşı büyük bir zaferle taçlanmıştır.

Gençlerimiz, vatan ve bayrak uğruna canlarını feda eden ecdadımızın zaferle sonuçlandırdığı milli mücadele bilincini ilk günkü ateşiyle içinde yaşatmaktadır. Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi ailesinin fertleri olarak bizler de ülkemizin geleceğine yön verecek gençlerimizi yarınlara en güçlü şekilde hazırlamanın gayreti içerisindeyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatanımız için tüm gücüyle mücadele eden ve canlarını feda eden bütün şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize sağlıklı ömürler diliyor, sevgili öğrencilerimiz, gençlerimiz ve vatandaşlarımızın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum.”

Prof. Dr. Mustafa ALİŞARLI

Mevcut makalenin kısa URL'si : https://ajanda.ibu.edu.tr/xyiq