12 Mart İstiklâl Marşı’nın Kabulü mesajı

Aziz milletimizin büyük bir mücadele örneği sergileyerek elde ettiği bağımsızlığının nişanesi İstiklâl Marşımız; milletimizin bağımsızlığını, milli ve manevi değerlerine olan bağlılığını ve omuz omuza vermiş olduğu kahramanca mücadelesini nakşetmiş eşsiz bir eserdir.

Güçlü edebi kişiliği ve vatanseverliği ile milletimizin lâtif temsilcisi merhum Mehmet Âkif Ersoy’un; her zaman koruyacağımız ve yükselteceğimiz milli ve manevi değerlerimizi mısralara aktardığı İstiklâl Marşımızın ışığında Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi olarak bizler; yarınlarımızın teminatı gençlerimizi bu milli ruh ile bütünleştiriyor, vatanımızı her daim koruyacağımızı ve şanlı al bayrağımızın göklerde dalgalanması için var gücümüzle çalışacağımızı beyan ediyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle; İstiklal Marşımızın kabulünün 103. yıl dönümünde milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy ve vatan uğruna canını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle yâd ediyorum.

Prof. Dr. Mustafa ALİŞARLI

Mevcut makalenin kısa URL'si : https://ajanda.ibu.edu.tr/cjw8