100. Yılında Cumhuriyete Kanat Gerenlere Saygı Gecesi

Bolu Platformunun organize ettiği “100. Yılında Cumhuriyete Kanat Gerenlere Saygı Gecesi” programı Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Kongre Merkezi Bordo Salonda gerçekleştirildi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Merhum İzzet Baysal, İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal, İzzet Baysal Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Mebrure Bağışgil ve İzzet Baysal Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi ve Eski Sanayi ve Ticaret Bakanı Kazım Oksay için düzenlenen etkinliğe Bolu Valisi Erkan Kılıç, Eski Bolu Valileri, belediye başkanları, İzzet Baysal Vakfı kurucuları, gaziler ve Bolu Protokolü ile vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program Gazi Mustafa Kemal Atatürk, İzzet Baysal, Ahmet Baysal, Mebrure Bağışgil ve Kazım Oksay için düzenlenen sunu ile devam etti.

Etkinlikte açılış konuşmasını Bolu Platformu Başkanı Orhan Uçar yaptı. Katılımcıları selamlayarak konuşmasına başlayan Uçar Türkiye Cumhuriyeti’ni kurup bize miras bırakan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, başta Merhum İzzet Baysal olmak üzere Bolu’ya hizmet eden herkesi rahmet minnet ve şükranla andı. Uçar etkinliğin düzenlenmesinde emeği olanlara ve katılımcılara teşekkür ederek konuşmasını bitirdi.

Uçar’ın ardından söz alan Bolu Valisi Erkan Kılıç katılımcıları selamlayarak sözlerine başladı. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Merhum İzzet Baysal’ı rahmet, minnet ve şükranla anan Kılıç etkinlikte bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti. “İzzet Baysal Vakfı Bolu için çok büyük bir değerdir” diyen Kılıç, “İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal’a ve İzzet Baysal Vakfı Mütevelli Heyeti üyelerine şükranlarımı sunuyorum” dedi. Kılıç etkinliğin gerçekleştirilmesinde emeği olanlara ve katılımcılara teşekkür ederek sözlerini noktaladı.

Bolu Valisi Erkan Kılıç’ın sözlerini noktalamasının ardından Eski Bolu Valileri ve Bolu Valisi Erkan Kılıç Ahmet Baysal’a, Mebrure Bağışgil’e, Kazım Oksay’a ve Merhum İzzet Baysal adına Ahmet Baysal’a teşekkür plaketi verdi. İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal da Bolu Platformu Başkanı Orhan Uçar’a plaket verdi. İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal ayrıca Bolu’da görev yapıp Bolu’ya hizmet eden Eski Bolu Valilerine de teşekkür plaketi takdim etti.

Plaket takdimlerinin ardından Bolu Gazel Folklor Spor Kulübü halk oyunları gösterisi yaptı. Etkinlik Opera Sanatçısı Hakan Aysev ve Klasik Türk Müziği Sanatçısı Melihat Gülses’in verdiği konserin ardından sona erdi.

Mevcut makalenin kısa URL'si : https://ajanda.ibu.edu.tr/u3dj
    Önceki İçerikAnneler Üniversitede Okulu’nun 8’incisi düzenleniyor
    Sonraki İçerikProf. Dr. Demir: “Marmara, Ege ve Trakya’da su fakirliği başladı.”