“Doğanın Kalbinde Bilginin İzinde” Projesi gerçekleştirildi

    Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın ÜNİDES programı çerçevesinde, üniversiteler arasında kültürel ve bilimsel bilgi alışverişini teşvik etmek, doğanın sürdürülebilirliği konusunda farkındalık yaratmak ve gençler arasında akademik iş birliğini artırmak amacıyla yürütülen “Doğanın Kalbinde Bilginin İzinde” adlı proje kapsamında, Sinop Üniversitesi Turizm Rehberliği Öğrenci Kulübü Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Turizm Rehberliği Bölümü’nü ziyaret etti.

    İki üniversitenin turizm rehberliği bölümlerinin iş birliği ile düzenlenen proje kapsamında doğa turizmi konulu alan gezisi, kampüste eğitimler ve Genç Ofiste çalıştay gerçekleştirildi.

    Proje süresince katılımcılar, Bolu’nun doğal ve kültürel zenginliklerini keşfetme, alanında uzman akademisyenlerden bilgi alma ve iki üniversitenin öğrenci toplulukları arasında bilgi alışverişi gerçekleştirme fırsatı yakaladı. Programın ilk günü Bolu’nun doğal güzelliklerinden Gölcük ve Abant Gölü, Üniversitemiz Turizm Rehberliği Bölümü Başkanı Dr. Öğr. Üyesi İsa Bayhan ve Üniversitemiz Turizm Rehberliği Bölümü öğrencileri tarafından Sinop Üniversitesi’nden gelen öğrencilere tanıtıldı.

    Programın ikinci günü üç oturum şeklinde eğitim gerçekleştirildi. İlk oturumda, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Turizm Fakültesi Konferans Salonu’nda, Üniversitemiz Turizm Rehberliği Bölümü öğretim üyeleri Dr. Öğr. Üyesi İsa Bayhan “Doğa Turizmi ve Bolu,” Doç. Dr. Hande Akyurt Kurnaz “Ekoterapi” ve Üniversitemiz Turizm Rehberliği Bölümü öğretim elemanı Arş. Gör. Seda Çiçekli Ayyıldız “Doğa Turları Rehberliği Alanında Uzmanlaşma” konuları üzerinde sunumlarını gerçekleştirdi. İkinci oturumda, BAİBU Genç Ofis’te, her iki üniversitenin öğrencileri Bolu ve Sinop illerinin doğal ve kültürel unsurlarına dair SWOT analizi çalışması gerçekleştirdi. Üçüncü oturumda katılımcılar, Bolu Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü’nün katkılarıyla Bolu Müzesi’ndeki tarihi eserleri inceleme fırsatı buldu. Etkinliğin son kısmında ise Bolu merkezde düzenlenen etkinliklerle şehir merkezinin ve yöresel yemeklerin tanıtılması sağlandı.

    Mevcut makalenin kısa URL'si : https://ajanda.ibu.edu.tr/050x
    Önceki İçerikSudan Kültür Günü