TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, TEKNOFEST’te BAİBÜ Ekibini Ziyaret Etti

#TEKNOFEST Tüm hızıyla devam ediyor.

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) tarafından bu yıl 5’incisi düzenlenen dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST Karadeniz’de Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi standını ziyaret ederek, ekibimize başarılar diledi.

Teknoloji yarışmalarının yanı sıra ülkemizin havacılık, uzay ve savunma sanayisinin geliştirilmesi amacıyla üretilen yerli uydular, insansız savaş araçları, helikopter ve teknolojik ürünlerin sergilendiği TEKNOFEST Karadeniz’i gezen TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Üniversitemizi temsil eden ekibi de ziyaret etti.

Prof. Dr. Mandal’a, AYVAZ ve NÜRDAM Hakkında Bilgi Verildi

Ziyaret kapsamında, Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Rıfkı Terzioğlu’nun danışmanlığını yaptığı Ayvaz Elektromobil Takımı tarafından, ilk tasarımı 2017 yılında yapılan elektrikli aracımız Ayvaz’ın yeni tasarımı ve performansı hakkında TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal’a bilgi verildi.

Üniversitemiz Nükleer Radyasyon Dedektörleri Uygulama ve Araştırma Merkezi (NÜRDAM) ekibi, merkezin faaliyetleri hakkında sunum yaptı. Üniversitemizin akademik çalışmalarıyla ilgili bilgi alan Prof. Dr. Hasan Mandal, TEKNOFEST Karadeniz’de Üniversitemizi başarıyla temsil eden Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi ekibine teşekkür ederek, başarılar diledi.

Önceki İçerikAnadolu Ajansı , TEKNOFEST Karadeniz Temsilcimiz Ayvaz’ı Haber Yaptı
    Sonraki İçerikBAİBÜ’nün Öncülüğünde Restorasyonu Tamamlanan Tarihi Karaköy Camii’nin Açılışı Dualarla Yapıldı