TÜBİTAK 1001 Proje Yazma Eğitimi Veren Akademisyenlere Teşekkür Plaketi

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) Rektörlüğü tarafından, Üniversitemiz Proje Destek Ofisi koordinasyonunda, 10 Şubat – 26 Mart 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilen “TÜBİTAK 1001 Proje Yazma Eğitimi” programı kapsamında eğitim veren öğretim üyeleri ile Proje Destek Ofisi Yönetim Kurulu Üyelerine, teşekkür plaketi ve belgesi takdim edildi.

Rektörlük Senato Odasında düzenlenen törene, Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, projeden sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kamil Gürel, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Aydın Him ve Prof. Dr. Samettin Gündüz, Proje Destek Ofisi Koordinatörü Doç. Dr. Fatma Öztürk, proje kapsamında eğitim veren öğretim üyeleri ve Proje Destek Ofisi yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Üniversitemiz bünyesinde yürütülen TÜBİTAK 1001 Proje Yazma Eğitimlerinin, hem üniversitemizden hem de farklı üniversitelerden katılan akademisyenler için faydalı ve verimli geçtiğini vurgulayarak, başta proje kapsamında eğitim veren akademisyenlerimiz ve Proje Destek Ofisi olmak üzere emeği geçenlere teşekkür etti.

“Proje Eğitimlerimiz Olumlu Sonuçlar Getirecek”

TÜBİTAK 1001 Proje Yazma Eğitimleri sonrasında, 2021 döneminde sona eren TÜBİTAK 1001 proje başvuru döneminde, Üniversitemizin yürütücülüğünü yaptığı 24 projeyle TÜBİTAK’a başvuru yapıldığını vurgulayan Rektör Alişarlı, “ Diğer üniversitelerin yürütücülüğünde, Üniversitemiz araştırmacılarının yer aldığı 20 proje ile ortak proje sayısı ise, 44 oluyor. Bunlar sadece 1001 projesi. Bu eğitimlerin, önümüzdeki başvuru dönemlerine ve TÜBİTAK’ın diğer projelerine yansıyacak olumlu sonuçlara yol açacağına inanıyorum.” şeklinde konuştu.

“Proje Yazma Eğitimlerini Sürekli Hale Getireceğiz.”

Rektör Alişarlı, sözlerini “Proje Destek Ofisi, makale yazma eğitimlerine de başlayacak. İnşallah hem proje yazma, hem makale yazma eğitimlerini sürekli hale getirmeyi hedefliyoruz. Her yıl düzenli şekilde, belli tarih aralığında bu eğitimleri gerçekleştirmeyi hedefliyoruz.” diyerek tamamladı.

Rektör Alişarlı’nın konuşmasının ardından, TÜBİTAK 1001 Proje Yazma Eğitim süreçleri ve sonuçları değerlendirildi. Değerlendirmede, eğitimlerin bir başlangıç, bir kıvılcım olması açısından çok kıymetli olduğuna vurgu yapıldı. Proje yazma kültürüne katkısı ve diğer üniversitelerin akademisyenleriyle yapılacak iş birliği açısından önemine dikkat çekildi.

Proje Destek Ofisi Koordinatörü Doç. Dr. Öztürk: “Katılımcı Akademisyenlerden Gelen Yorumlar Çok Olumluydu.”

Proje Destek Ofisi Koordinatörü Doç. Dr. Fatma Öztürk ise, TÜBİTAK Proje Yazma Eğitimleri tamamlandıktan sonra, akademisyenlerden gelen yorumların çok olumlu olduğunu belirterek, özetle “Çoğu akademisyen, çok memnun ayrıldı bu eğitimlerden. Diğer üniversitelerden gelen katılımcılar, toplam katılımcıların yüzde 40’ını oluşturuyordu. Katılımcılar, eğitimlerin tüm Türkiye’ye duyurulmasını, tüm üniversitelere ve kurumlara açık olmasını talep eden yorumlar yaptılar. Ben, eğitimci akademisyenlerimize, Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Alişarlı’ya, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Kamil Gürel’e ve Proje Destek Ofisi üyelerine çok teşekkür ediyorum” dedi.

Akademisyenlere ve Proje Destek Ofisi YK Üyelerine Rektör Alişarlı’dan Teşekkür Plaketi ve Belgesi

Törenin sonunda eğitim veren Üniversitemiz Öğretim Üyeleri Fen Edebiyat Fakültesi’nden Prof. Dr. Ekrem Gürel ve Prof. Dr. Hamit Coşkun, Tıp Fakültesi’nden Prof. Dr. Erol Ayaz, Prof. Dr. Seyit Ali Kayış ve Doç. Dr. Ayhan Çetinkaya, Ziraat Fakültesi’nden Prof. Dr. Vahdettin Çiftçi, İletişim Fakültesi’nden Prof. Dr. Hasan Tutar ve İktisadi İdari Bilimler Fakültesi’nden Prof. Dr. Meltem Nurtanış Velioğlu’na, Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi’nden Şahin Akyürek’e teşekkür plaketleri ve belgeleri, Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı tarafından takdim edildi.

Eğitim programının hazırlanması, koordinasyonu ve eğitimlerin verimli bir şekilde yürütülmesi konusundaki gayretleri nedeniyle, Proje Destek Ofisi Koordinatörlüğü Yönetim Kurulu Üyeleri Prof. Dr. Mustafa İmren, Prof. Dr. Cevher Altuğ, Doç. Dr. Murat Ulutaş, Doç. Dr. Eralp Bahçivan, Doç. Dr. Şule Aydın Türkoğlu, Doç. Dr. Fatma Öztürk ve Dr. Öğr. Üyesi Uğur Soykan’a teşekkür belgeleri, Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı tarafından verildi.

Üniversitemiz Proje Destek Ofisi Koordinatörlüğü’nce, TÜBİTAK ARDEB programlarına yönelik olarak 10 Şubat – 26 Mart 2021 tarihleri arasında çevrim içi ve yüz yüze, proje yazma eğitimleri gerçekleştirildi. Eğitimlere, Üniversitemizden 130, diğer kamu kurum ve kuruluşlarından 115 olmak üzere toplam 245 araştırmacı, uzman ve öğretim elemanı katıldı. Bartın Üniversitesi, Gülhane Sağlık MYO, Trakya Üniversitesi, Tarım Bakanlığı, Malatya Kayısı Araştırma Enstitüsü, Ankara Üniversitesi, Balıkesir Üniversitesi, Konya Beyhekim Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi ve Erciyes Üniversitesi’nden katılımcıların yer aldığı eğitim programında, Sağlık Bilimleri, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler olmak üzere 3 grup altındaki katılımcılara, uygulamalı olarak bir araştırma projesinin nasıl yazılması gerektiği, taslak projeler üzerinden atölye çalışmalarıyla anlatıldı.

Önceki İçerikBolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Giriş Kapısı Tasarımı Yarışması
    Sonraki İçerikBAİBÜ ve İş Bankası A.Ş. Arasında Maaş Promosyon Protokolü İmzalandı