Sosyal Medyayla Yaygınlaşan “Hayatı Kaçırma Korkusu” Seramik Sergisine Konu Oldu

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde (BAİBÜ) sosyal medyayla yaygınlaşan hayatı kaçırma korkusunun geleneksel seramik formlarla betimlendiği seramik sergisi açıldı.

Güzel Sanatlar Fakültesi Sergi salonundaki açılışa; Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Aydın Him, Genel Sekreter Doç. Dr. Samettin Gündüz, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Yavuz, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

BAİBÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü Arş. Gör. Dr. Şafak Çetin Özkan ilk kişisel sergisini açtı. Gelişmeleri kaçırma korkusuyla gereksiz yere endişe ve pişmanlık duyma davranışı olan “Fear of Missing Out (FoMO)”, serginin ana temasını oluşturdu. Sergide, özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla derinleşen bu sorun, geleneksel seramik formlarla betimlendi.

50’yi aşkın eserin yer aldığı sergi, 14 Nisan Pazar gününe kadar ziyaret edilebilir.

Önceki İçerikBakırçay Üniversitesinden BAİBÜ’ye Ziyaret
    Sonraki İçerikBAİBÜ Kadın Futbol Takımı, Üniversiteler Arası Salon Futbolunda 1. Lig’e Yükseldi