Rektör Coşkun, TRT Okul’da Üniversite Adaylarına AİBÜ’yü Tanıttı

    Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, TRT Okul’un ‘Rektörler Anlatıyor’ programına konuk oldu ve tercih aşamasındaki üniversite adaylarına Üniversitemizi tanıttı. Rektör Coşkun, vakıf destekli bir üniversite olan AİBÜ’ye İzzet Baysal Vakfının sağladığı katkılardan bahsetti; yeni açılacak fakülte ve bölümlerden Gölköy ve şehir yerleşkelerine; sosyal, kültürel ve sportif aktivitelerden yurt kapasiteleri ve ulaşıma; yabancı öğrencilerimizden Üniversitemizin dünyaca ünlü Mengen mutfağına sağladığı katkılara kadar pek çok konuda aydınlatıcı bilgiler verdi.
    Rektör Coşkun, Rektörler Anlatıyor programında sunucular Raşit Yıldırım ve Esra Kaya’nın yanı sıra öğrencilerden ve adaylardan gelen soruları da cevaplandırdı. Coşkun, Bolu’nun keşfedilmeyi bekleyen doğası, tarihi, kültürü ve turistik mekanlarıyla öğrenciler için yaşanabilir, nezih bir kent olduğuna dikkati çekti. Üniversitemizde ulaşım sorunu yaşanmadığını ifade eden Rektör Coşkun, AİBÜ’ye bisiklet yolları kazandırmak için çalışmalar yaptıklarını söyledi.
    Bolu mutfağı ile ilgili bir soru üzerine Rektör Coşkun, Mengen’in mutfak kültürü konusunda 400-500 yıllık bir üne sahip olduğunu hatırlatarak, özetle “Aşçı yetiştirme ve mutfak kültürü konularında çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. İki yıllık aşçılık yüksekokulumuz var ve uzun yıllardır bu okulumuzdan mezun olan öğrencilerimiz sektörde kendilerine hızlı bir şekilde iş bulabiliyorlar. Buna ilaveten 2 yıl önce dört yıllık Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünü açtık. Şu anda Mengen’deki yeni kampüsümüzde eğitim öğretim faaliyetlerini sürdürüyorlar. Burası derslikler, profesyonel mutfak dahil uygulama mutfakları alet ve ekipmanlarıyla öğrencilerimizin hizmetinde. Hedeflerimizden biri de Mengen’de öğrencilerimizin yüksek lisans ve doktora çalışmaları yapabilmeleri. Dünya’ya baktığımızda mutfak kültürünün önemini ve insanların ilgisini görebiliyoruz. Bu açıdan da gastronomiyi gelecek vaat eden bir bölüm olarak görüyorum.” diye konuştu.
    Rektör Coşkun, Vakıf Destekli Üniversite Olmanın Avantajlarını Sıraladı
    ‘Vakıf destekli bir üniversite olmanın avantajları nelerdir?’ şeklindeki soruyu Rektör Coşkun, “Merhum İzzet Baysal’ı bu ramazan gününde rahmetle anıyorum. Çok güzel bir hayır yaparak Bolu’ya çok güzel bir üniversite kazandırdı. Üniversiteyi kurmak ve geliştirmek üzere de bir vakıf kurdu. Bu vakıf kurulduğu günden beri Üniversitemize olan desteklerini kurumsal şekilde devam ettiriyor. Yatırımlarını hiçbir karşılık beklemeden üniversitenin hizmetine sunuyor. Burada amaç Bolumuzun, ülkemizin hatta şimdi tüm dünya gençliğinin yüksek öğretim almasını sağlamak. Devlet imkanları ve güçlü bir vakıfla beraber Üniversitemiz öğrencilerimize güzel imkanlar sunmaya devam ediyor.” şeklinde cevaplandırdı. İzzet Baysal Vakfının bunların yanı sıra öğretim üyelerine ve öğrencilere verdiği burslar hakkında da bilgi veren Coşkun, merhum İzzet Baysal ile vakıf yöneticilerine bir kez daha teşekkür etti. Konuşmasında hayırsever iş adamlarının Üniversitemize yaptıkları yatırımlara da değinen Coşkun, Üniversitemizin bu anlamda çok şanslı olduğunu ve diğer üniversitelerle kıyaslandığında tüm bunların avantajlarını yaşadığını da sözlerine ekledi.
    ‘Hedefimiz Yabancı Öğrenci Sayımızı Arttırmak’
    Programda, 42 ülkeden 170 civarında olan yabancı öğrenci sayısını arttırmayı hedeflediklerini ifade eden Rektör Coşkun; Erasmus, Farabi ve Mevlana değişim programları hakkında da ayrıntılı bilgi verdi. Erasmus programını başlatan ilk üniversitelerden birinin AİBÜ olduğuna dikkati çeken Coşkun, Erasmus kapsamında 100’ü aşkın, Farabi kapsamında ise 87 üniversite ile anlaşmamız olduğunu, Farabi’yle Üniversitemize gelen öğrenci sayısında ise artış yaşandığını söyledi. Coşkun, Nisan ayından bu yana faal olan Mevlana programı kapsamında ise şu anda 5 ülkeden 6 üniversiteyle anlaşma sağlandığını sözlerine ekledi.
    Bir soru üzerine öğrencilerin en büyük sorunlarından biri olan yurt sorununa da değinen Rektör Coşkun, şu anda merkezde 6 bin 500’e yakın öğrenciyi, ilçelerde ise 1000 öğrenciyi barındırabilecek yurt kapasitesine sahip olduğumuzu belirterek, Üniversitemizin yurt kapasiteleri açısından çok iyi durumda olduğuna işaret etti. Program, Rektör Coşkun’un öğrencilerden gelen soruları cevaplandırmasıyla sona erdi.

     

    Önceki İçerikKPSS 2014/1 Atama İçin İstenen Belgeler
    Sonraki İçerikAİBÜ’de ‘Nükleer’ İçin Stratejik Merkez