Rektör Coşkun, TGRT Haber TV’de Üniversitemizi Tanıttı

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Hayri Coşkun, TGRT Haber TV’de canlı olarak yayınlanan ‘Üniversite Tercihleri’ programına konuk oldu.

Üniversitelerin tanıtıldığı programda Alper Aksoy’un sorularını cevaplayan Hayri Coşkun, Bolu’nun iki metropol arasında doğal güzellikleriyle ön plana çıkan bir kent olduğunu belirtti. Bolu’da, Aşçılık ve Mengen’in ayrı bir yere sahip olduğunu ifade eden Coşkun, “Fatih döneminden itibaren Bolu’nun Saray’a temin ettiği görevliler olmuş. Mengen aşçıları böylece ön plana çıkmış. Üniversitemizde Mengen Meslek Yüksek Okulunun yanı sıra 4 yıllık bir gastronomi bölümü açtık ve bu konuda markalaşma çabalarına akademik olarak destek vereceğiz.”diye konuştu.

“Kampüsümüz, Başlı Başına Bir Doğa Harikası”

Programda üniversitemizdeki tüm birimler hakkında bilgiler aktaran Coşkun, “Üniversitemizin yaklaşık bini aşkın akademik personeli var. Diğer çalışanlarla birlikte 2 bin personelimiz toplam 23 bin öğrencimize yükseköğrenim hizmeti veriyor. 20 yıllık köklü bir üniversiteyiz ve yaptığımız yatırımlarla fiziksel alt yapımız çok iyi bir noktada. Kampusumuz başlı başına bir doğa harikası.”dedi.

Programda, yükseköğretimde çeşitlilik uluslararasılaşma konularına da değinen Coşkun, “Bu konuda üniversite olarak bir çok adım attık. Alanlarında uzman yabancı bülüm adamlarını öncelikle üniversitemizde ağırladık. Farkındalık oluşturmaya çalıştık. Yabancı öğretim üyesi istihdamı ve yurtdışından daha fazla öğrenci çekme konusunda çalışmalarımız devam ediyor. Dünyada 23 ülke, 110 üniversite ile çalışmalarımız var. Mevlana programı ile öğrenci değişimi daha da artacak.” şeklinde konuştu.

Coşkun, üniversite-sanayi işbirliğine ilişkin yürütülen projeler hakkında da programda bilgiler aktardı.

Önceki İçerikAİBÜ Kafkas Topluluğundan Dans ve Müzik Şöleni
    Sonraki İçerikBolu Ekonomisinin Yol Haritası Çiziliyor