Rektör Alişarlı’ya Yeniçağa Kuş Cenneti Avifaunası Kitabının İlk Baskısı Hediye Edildi

Doğa Koruma ve Milli Parklar Bolu Şube Müdürü Serpil Uysal ve Üniversitemiz Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Cihangir Kirazlı, Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı’yı ziyaret ederek, Dr. Kirazlı tarafından hazırlanan Yeniçağa Kuş Cenneti Avifaunası kitabını hediye ettiler.

Rektörlük makamında gerçekleştirilen ziyarette, 240 kuş türünün 600 orijinal kuş fotoğrafı ile birlikte anlatıldığı 517 renkli sayfadan oluşan Yeniçağa Kuş Cenneti Avifaunası kitabı, Serpil Uysal ve Dr. Cihangir Kirazlı tarafından Rektör Alişarlı’ya takdim edildi. Dr. Kirazlı ayrıca Rektör Alişarlı’ya, ülkemizin gündeminde ilk sıralarda yer alan Barış Pınarı Harekatı’na destek mahiyetli, kırlangıç Türk Bayrağı da hediye etti.

Dr. Cihangir Kirazlı tarafından iki yıllık akademik çalışma sonucunda hazırlanan Yeniçağa Kuş Cenneti Avifaunası kitabı, Doğa Koruma ve Milli Parklar 9. Bölge Müdürlüğü tarafından basıldı. Kitabın, ilgili kişi ve kuruluşlara dağıtımı yapılacak.

Ziyarette ayrıca, Doğa Koruma ve Milli Parklar 9. Bölge Müdürlüğü ile üniversitemiz arasında yapılan ortak çalışmalar hakkında Rektör Alişarlı’ya bilgi verildi. Ziyaretten ve kitabın basımından duyduğu memnuniyeti ifade eden Rektör Alişarlı, nazik ziyaretlerinden dolayı konuklarına teşekkür etti.

Önceki İçerikBAİBÜ, Özel Yetenekli Öğrencilerin Eğitimine Akademik Destek Verecek
    Sonraki İçerikBAİBÜ, Yabancı Diller Yüksekokulları Toplantısına Ev Sahipliği Yapacak