Rektör Alişarlı’nın, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı

“Aziz ve necip milletimiz işgalden kurtulmak için, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde İstiklal Savaşı’nda verdiği topyekûn mücadele sonucunda, 23 Nisan 1920’de milli iradenin sembolü Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni dualarla kurmuş, milli egemenlik şuurunu kuşaktan kuşağa aktarılması ve yaşatılması bakımından bu tarihi güne imza atmıştı.

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi olarak, milletlerin geleceği çocuklarına verdiği önemle ölçülebilir düşüncesinden hareketle, ülkemizin geleceği ilköğretim öğrencilerine yönelik, sosyal becerilerini ve sosyal sorumluluk duygusunu geliştirecek programlara öncelik verme adına, bu anlamlı günde Çocuk Üniversitesi Projesini başlatıyoruz.

Çocuk Üniversitesi Projesiyle, geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızı bilimin ışığında, tarihimizin ve milli değerlerimizin kıymetini bilerek yetişmelerine, sanal dünyadan uzak kalmaları ve sağlıklı sosyalleşmeleri için ortam sağlamayı, hayatlarının her anında ve alanında başarılı olmalarına katkı sağlamayı hedefliyoruz.

Bu vesile ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 100. yılını ve çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, İstiklal Savaşımızın tüm kahramanları, Birinci Meclis Üyeleri ve aziz şehitlerimizi bir kez daha saygı, minnet ve şükranla anıyorum.”

Prof. Dr. Mustafa Alişarlı

Önceki İçerikBAİBÜ’den 23 Nisan’da “Çocuk Üniversitesi” Müjdesi