Rektör Alişarlı, Hukuk Fakültesi Öğrencilerinin Sorunlarını ve Taleplerini Değerlendirdi

Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, bu yıl ilk öğrencilerini alan Hukuk Fakültesi’nde, Doç. Dr. İbrahim Gül’ün verdiği Medeni Hukuk dersine girerek, öğrencilerimiz ile birlikte bir süre ders dinledi; ardından öğrencilerin sorun ve taleplerini değerlendirdi.

Dersin sonunda “hayırlı sabahlar ve iyi dersler” dileyerek öğrencilere hitap eden Rektör Alişarlı, özgeçmişi hakkında öğrencilere bilgi vererek, özetle “20 yıl Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde çalıştım. Van’dan sonra Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nde Dekan olarak görev yaptım. Veteriner Hekimim. Uzmanlık alanım Gıda Hijyeni, Halk Sağlığı ve Gıda Zehirlenmeleri. Bu alanlarda çalışıyorum. TÜBİTAK’taki 4 yıllık görevimin ardından, 4 yılı aşkın bir süredir de, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü olarak görev yapıyorum.” dedi.

Rektör Alişarlı: “Önümüzdeki Dönem Öğrencilerimiz Eğitimlerini, Hukuk Fakültesi’nin Yeni Binasında Alacak.”

Rektör Alişarlı, 2021-2022 Eğitim-Öğretim döneminde Hukuk Fakültesimize ilk kez öğrenci alındığını vurgulayarak, özetle “Sizler, Hukuk Fakültemizin ilk öğrencilerisiniz. Fakülte binamızın temeli atıldıktan ve öğretim üyesi ihtiyacımız karşılandıktan sonra Hukuk Fakültemize öğrenci aldık. İnşallah önümüzdeki dönemde sizleri yeni binanızda ağırlayacağız. Hukuk Fakültesi’nin  modern ve kullanışlı bir binaya kavuşması için gayret gösterdik. Bazı üniversitelerin Hukuk Fakültelerinden faydalandık. Hukuk Fakültemizin binası, iddia ediyorum ki, Türkiye’deki en güzel Hukuk Fakültesi binalarından bir tanesi olacak.” diye konuştu.

“Hukuk Fakültesi Binasında 4 Tane 200 ve 4 Tane 100 Kişilik Amfi ve Sanal Duruşma Salonu Olacak.”

Fakültenin genel yapısı hakkında öğrencileri bilgilendiren Rektör Alişarlı, özetle “Mimarisi ve işlevselliği açısından en iyi Hukuk Fakültesi binalarından biri olacak. 4 tane 200 kişilik ve 4 tane 100 kişilik amfisi olacak. Büyük amfilerin hepsi stüdyo tipi olacak ve reji odaları bulunacak. İçerisinde sanal duruşma salonu var. Bilgisayar odası, ders çalışma salonları, derslikler ve dinlenme yerleri ile dört dörtlük bir bina hazırlıyoruz sizler için. Yine kantini iç avluda ve bahçeli olacak. Çok katlı olmayan, geniş alanlara sahip, kendine has özgün bir bina olacak. Prof. Dr. Fuat Sezgin Kütüphanesi’ne çok yakın ve bulunduğu konum itibariyle kampüsün en merkezi yerinde. Aynı zamanda Hukuk alanında kıymetli akademisyenleri, üniversitemize ve sizlere kazandırmak için gayret gösteriyoruz. Fakültenin tam karşısındaki alanı da Millet Bahçesi yapmayı planlıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Açık Kapı Görüşmeleri Yeniden Başlıyor

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörlüğünün kapılarının öğrencilerimize her zaman açık olduğunu vurgulayan Rektör Alişarlı, Açık Kapı görüşmelerinin de tekrar başlayacağı müjdesini verdi. İsteyen tüm öğrencilerimizin, Salı günleri, 17.00-18.00 saatleri arasında randevusuz ve aracısız kendisiyle görüşebileceğini hatırlatarak, “Bu saatleri sadece öğrencilerimizin sorun ve taleplerine ayıracağız. Hep birlikte çözüm yolları arayacağız. Ama diğer günler de kapımız sizlere daima açık olacak.” dedi.

Rektör Alişarlı, konuşmasının ardından öğrencilerle sohbet ederek, sorunlarını ve taleplerini değerlendirdi.

Önceki İçerikTürk Sağlık-Sen Bolu Şube Başkanı Özübek’ten Rektör Alişarlı’ya Ziyaret
    Sonraki İçerik3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı