Prof. Dr. Seyit Mehmet Şen: “Eğitimi Yeniden Kurgulamamız Gerekiyor”

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Gerede Meslek Yüksekokulu tarafından “Gençlik ve Geleceğimiz” konusunda düzenlenen konferansı, Kastamonu Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Seyit Mehmet Şen verdi. Gerede Melih Gökçek Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konferansa, AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, Gerede Kaymakamı Arslan Yurt, Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, Gerede MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Nurettin Akçakale, ilçe protokolü, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Genç insanın, düşü, hayali, heyecanı, aşkı ve tasası olan insan olduğunu, gençliğin ise bir ülkenin geleceğe uzanan eli olduğunu ifade eden Prof. Dr. Şen, gençliğin, bedenen, ruhen ve zihnen iyi yetişmesinin doğru bir eğitim sistemiyle gerçekleştirilebileceğini vurgulayarak, “Eğitimde mesafe almak ve çağı yakalamak istiyorsak, eğitimi asıl sahibi olan millete teslim etmemiz ve yeniden kurgulamamız gerekiyor. Bu kurgulama sırasında ise hayatın gerçekleri, piyasanın istekleri, çağın gerekleri doğrultusunda yeni bir eğitim sistemi bulmak zorundayız. Yeni bir eğitim sisteminin gerekliliği ise millet olarak evrensel üretimden payımıza düşecek olanın ancak çalıştığımız ve ürettiğimiz kadar olmasıdır. Bu aşamada gençliğin alacağı ders ise ‘Herkese ancak kendi çalıştığının karşılığı var.’ gerçeğidir.” diye konuştu.

Hiçbir yarışın başkasının öğrettiği hünerle ya da başkasının hünerini taklit ederek kazanılamayacağını belirten Prof. Dr. Şen, “Hüner sahibi, bir hünerini başkasına verirken daha ileri hünerini mutlaka kendisine saklamıştır. Şunu hep aklımızda tutalım: Bilgi, piyasa değeri en yüksek olan meta ve en önemli güç unsurudur. Bilgi olmadan eşyaya hâkim olamayız, eşyaya hâkim olmadan güçlü olamayız, güçlü olmadan ise birinci sınıf bir ülke olamayız. Öyleyse bizi güçlü kılacak piyasa değeri yüksek bilgiyi üretmek zorundayız.” dedi. Konferansın sonunda hediye ve çiçek sunumlarının ardından Rektör Prof. Dr. Hayri Coşkun ve Prof. Dr. Seyit Mehmet Şen, beraberlerindeki konuklarla Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar’ı makamında ziyaret ettiler.

Önceki İçerik4007 TÜBİTAK Bilim Şenliği AİBÜ’de Yapılıyor
    Sonraki İçerikAİBÜ’de Engelliler Haftası Programı…