‘Özel Gereksinimli Çocuklarda Fiziksel Aktivite Arttırılmalı’

    Otizmli çocuk ve gençlerin fiziksel aktivitelerini arttırmak ve topluma uyum sağlamalarını kolaylaştırmak için gerçekleştirilen ‘Aktifim, Toplumun İçindeyim’ projesinin koordinatörü ve İstanbul Gedik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Dilara Özer, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde (AİBÜ) konferans verdi. Özer, fiziksel aktivitesi artan özel gereksinimli çocukların duygusal ve bilişsel yetilerinin geliştiğini vurguladı.

    AİBÜ Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü tarafından İzzet Baysal Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferansa katılan Prof. Dr. Özer, İstanbul Kalkınma Ajansı’nın desteklediği, İstanbul Gedik Üniversitesi’nin Pendik Belediyesi ve Pendik Kaymakamlığı iş birliği ile gerçekleştirdiği ‘Aktifim, Toplumun İçindeyim’ projesi hakkında bilgi verdi.

    Özel gereksinimli çocuklarda fiziksel aktiviteyi arttırmanın önemine işaret eden Özer, 18 ay süren ve Şubat ayında tamamlanan proje kapsamında neler yaptıklarını anlatarak, “Örneğin en küçüğü 1 buçuk aylık olan bebeklere özel bir grubumuz vardı. Bu gruptaki çocukların çoğu down sendromlu. Bebek masajı ve bebek jimnastiği ile başladık. Yöntemimiz bireysel ve ekonomik. Çünkü her çocuk için tek tek öğretmen bulmaya kalksak inanılmaz bir öğretmen ihtiyacı doğuyor. Ama biz projeye aileleri de dahil ettik. Öğretmenler de lider görevi üstlendiler. Böylece hem aileler çok şey öğrendiler hem de bu programdan çok daha fazla çocuk yararlanmış oldu.” diye konuştu.

    Konferansın sonunda Prof. Dr. Dilara Özer’e Rektör Yardımcısı ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Bahar tarafından çiçek takdim edildi. Programda, özel gereksinimli bir çocuğun annesi olan Acil Tıp Teknisyeni Dilek Çelebi de oğlu Batuhan’la olan ilişkisini ve duygularını anlattı. Çelebi’ye Özel Eğitim Bölümü Başkanı Doç. Dr. İlknur Çifci Tekinarslan tarafından çiçek verildi. Program, Özel Eğitim Bölümü öğrencilerinin otizmle ilgili sunumlarının ardından sona erdi.

    Önceki İçerikUluslararası Türk-İslam Tarihinde Yükseköğrenim Sempozyumu
    Sonraki İçerik‘Muzaffer Sarısözen, Bugün Halen Çalınan, Söylenen, Dinlenen Türkülerle Bizlerle Yaşamakta’