Muzaffer Sarısözen Vefa Ödülü, BAİBÜ’den Kemal Bilsel Sarısözen’e Verildi

Milli Mücadelenin dönüm noktalarından biri olan Sivas Kongresi’nin 100’üncü yılı nedeniyle Sivas Valiliği tarafından düzenlenen kültür ve sanat etkinliğinde, Türk Halk Müziğine çok büyük katkısı bulunan merhum Muzaffer Sarısözen anısına verilen vefa ödülü, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Öğretim Üyesi Kemal Bilsel Sarısözen’e takdim edildi.

Sivas Valiliği tarafından Sivas Kongresi’nin 100’üncü yılı nedeniyle “1. Sivas Kültür, Sanat ve Hizmet Ödülleri” etkinliği gerçekleştirildi. Cumhuriyet Üniversitesi 4 Eylül Kültür Merkezi’ndeki programa; Sivas Valisi Salih Ayhan, Sivas Milletvekili Semiha Ekinci, Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uğurlu ve il protokolü katıldı.

Sivas Kongresi’nin 100’üncü yılında, merhum Muzaffer Sarısözen’in yanı sıra İhramcızâde İsmail Hakkı Toprak, Nuri Demirağ, Aşık Veysel Şatıroğlu ve Kadir Üredi anısına verilen vefa ödülleri, merhum isimlerin ailelerine takdim edildi.

Türk Halk Müziğinin değerli sanatçısı ve derleme ustası Muzaffer Sarısözen adına verilen vefa ödülü ve “Milli Mücadele’de Sivas 108 Gün, 2 Eylül-18 Aralık 1919” kitabı ise, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Öğretim Üyesi Kemal Bilsel Sarısözen’e takdim edildi.

Muzaffer Sarısözen adına aldığı vefa ödülünün kendisi için çok kıymetli bir ödül olduğunu vurgulayan Kemal Bilsel Sarısözen, “Sivas Kongresi’nin 100’üncü yılı anısına düzenlenen etkinlikte emeği geçen başta Sayın Sivas Valisi Salih Ayhan ve değerli çalışma arkadaşlarına, yaptıkları bu güzel çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Vefa Ödülü plaketinde, “Sayın Muzaffer Sarısözen, Geçmişten günümüze, Sultanşehrimize ve insanımıza yaptığı değerli katkılarından ve çalışmalarından dolayı Sivas Kongresi’nin 100. yılı etkinlikleri kapsamında ‘100. Yıl Vefa Ödülü’ne layık görülmüştür. Kendilerini rahmet ve minnetle anıyor, şükranlarımı sunuyorum. Salih Ayhan, Sivas Valisi” ifadeleri yer aldı.

Önceki İçerikBAİBÜ, Yabancı Diller Yüksekokulları Toplantısına Ev Sahipliği Yapacak
    Sonraki İçerikÖğretim Elemanı Nihai Değerlendirme Sonuçları