Milli Radyasyon Dedektörü Sensörlerinin Üretimine MARKA’dan Büyük Destek

    Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’nın (MARKA) 2016 yılı mali destek programı kapsamında destek verdiği ve aralarında Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Nükleer Radyasyon Dedektörleri Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (NÜRDAM) “Yerli Aktif Radyasyon Sensörlerinin Üretimi, Geliştirilmesi ve Karakterizasyon Test Merkezinin Güçlendirilmesi” projesinin de olduğu 3 projenin imza töreni gerçekleştirildi.

    Bolu Valiliği Abant Toplantı Salonu’nda düzenlenen törene, Bolu Valisi Aydın Baruş, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, MARKA Genel Sekreteri Mustafa Ayhan, NÜRDAM Müdürü Prof. Dr. Ercan Yılmaz ile il müdürleri, Seben ilçesi protokolü ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı.

    Törende, MARKA’nın Üretim Altyapılarının Geliştirilmesi Küçük Ölçekli Altyapı Programı kapsamında destek almaya hak kazanan NÜRDAM projesi, Bolu Valisi Aydın Baruş, AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun ve MARKA Genel Sekreteri Mustafa Ayhan tarafından imzalandı. Tören kapsamında ayrıca, Seben Belediyesi’nin “Seben’in Tarihi Kaya Evleri Turizme Kazandırılıyor” projesi ile Mudurnu Ormanpınar Gelinözü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi “Teknik Altyapının ve Süt Kalitesinin Geliştirilmesi” projesi de ilgili yetkililerce imzalandı.

    Rektör Coşkun: “Proje Üretme Kültürü Edinmek Çok Önemli.”

    MARKA Genel Sekreteri Mustafa Ayhan ve BTSO Başkanı Türker Ateş’in ardından bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Hayri Coşkun, ülkemizin bir an evvel kendi ileri teknolojilerini üretmesi gerektiğini, bu konuda üniversitelere önemli görevler düştüğünü vurgulayarak, proje üretme ve proje üretme kültürünün edinilmesinin önemine değindi.

    Coşkun, “Bugün bu anlamda üniversite olarak mutlu bir gün yaşıyoruz. Bu projeyle beraber yeni teknolojiler üretilecek ve bir prototip ürün ortaya konacak. Bu, hem ülkemiz hem üniversitemiz için çok büyük bir kazanım olacak. Bu projelerin lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimlerinde uygulanması da aynı zamanda çok büyük önem arz ediyor. Bu proje, üniversitemizi bilgi üretme ve teknoloji ortaya koyma noktasında daha da ileriye götürecek.” diye konuştu.

    Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ise, proje sayısının az olduğunu, bu sayının mutlaka arttırılması gerektiğini belirterek, Bolu Valiliği, Bolu Belediyesi, AİBÜ ve BTSO iş birliğinde oluşturulan destek biriminin proje hazırlanmasında proje sahiplerine yol göstereceğinin altını çizdi.

    Bolu Valisi Aydın Baruş ise, NÜRDAM projesinin desteklenerek hem üniversitemizin araştırma kapasitesinin geliştirilmesinden hem de ülkemize ve ilimize somut faydalar sağlayacak bir projenin gerçekleştirilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Üniversitemizde çok değerli hocalarımızın çalışmalarıyla aktif radyasyon sensörleri geliştirildi. Bu sensörlerin, test merkezinin güçlendirilmesi için hazırlamış oldukları proje, yine bu proje kapsamında üretilen sensörlerin pratikte kurumlarımız tarafından kullanılmasında çok ciddi katkı sağlayacak. Aynı zamanda bir Ar-Ge projesi. İlimizin bu tür yenilikçi yatırımlarla, Ar-Ge çalışmalarıyla da duyulmasını istiyoruz.” ifadelerini kullandı. Tören, projelerin tanıtılmasının ardından sona erdi.

    Önceki İçerikSKS Daire Başkanlığı ve Spor Koordinatörlüğü’nden, 15 Temmuz Şehitlerimizin Anısına Spor Turnuvası
    Sonraki İçerikTürkçenin Sesi Radyosu, AİBÜ Uluslararası Öğrencilerini Ağırladı