Lise Öğrencisinin AİBÜ’de Okuma Hayali, Türk-Alman Ortak Projesinde Yer Buldu

Türkiye Milli Eğitim Bakanlığı, Köln Başkonsolosluğu, Alman Federal Göçmen Dairesi (BAMF) ve Federal Aile, Yaşlı, Kadın ve Gençlik Bakanlığı tarafından desteklenen “Demokratik Bir Eğitimin Potansiyeli” başlıklı uluslararası bir projede, Ankara Altındağ Atatürk Kız Teknik Meslek Lisesi öğrencilerinin üniversite hayallerini Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nin süslediğini ifade etmeleri büyük beğeni kazandı.

Alman Federal Göçmen Dairesi (BAMF), Federal Aile, Yaşlı, Kadın ve Gençlik Bakanlığı ile Türkiye Milli Eğitim Bakanlığı ve Köln Başkonsolosluğu tarafından desteklenen ve konusu “Demokratik Bir Eğitimin Potansiyeli” olan projede, 20 yıllık bir zaman diliminde değişik okullar ile ortaklaşa yürütülen biyografik derleme, röportaj ve çizimler yer aldı.

Projede, Köln’deki Berufschule, Gesamtschule, Realschule ve Gymnasium ile Ankara’daki muadili Meslek Lisesi, Ortaokul, Anadolu ve İmam Hatip Lisesi ile Anaokulundaki çocuklar, gençler ve öğretmenlerin, kendi hayatlarına ışık tutan okul ve toplum bağlamındaki temalara yer verildi. Proje, Köln Nippes Müzesi’nin desteğiyle 2017 yılında kitap haline getirilirken 2018’de ise Türkiye Köln Başkonsolosluğu tarafından Türkçe’ye çevrilerek yayınlandı.

Çeviri Editörlüğünü AİBÜ Tarih Bölümü Öğretim Üyesi ve aynı zamanda Köln Başkonsolosluğu Eğitim Ataşesi Prof. Dr. Mustafa Gencer’in yaptığı kitapta, Ankara Altındağ Atatürk Kız Teknik Meslek Lisesi öğrencilerinin, Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde kariyer yapmanın hayallerini süslediğine dair düşünce ve resimleri de yer aldı.

Önceki İçerikZİÇEV’den Rektör Alişarlı’ya Ziyaret
    Sonraki İçerikMete Yarar, Rektör Alişarlı’yı Ziyaret Etti