Kamuoyu Duyurusu

“Anayasa Mahkemesi’nin, “Barış Bildirisi” olarak bilinen bildiriye imza atarak terör örgütü propagandası yapan bazı akademisyenlerin ceza almalarını hak ihlali olarak değerlendiren kararı, kamuoyu vicdanını yaralamış, başta şehit yakınları, gazi ve gazi yakınları olmak üzere canları pahasına hain terör örgütleri ile mücadele eden tüm kurumlarımızı ve milletimizi derinden üzmüştür.

Hain terör örgütlerine karşı herhangi bir eleştiride bulunmaksızın terörle mücadele ettiği için kendi devletini suçlayan açıklamalarda bulunmanın ifade özgürlüğü olarak değerlendirilemeyeceğine inanmaktayız.

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörlüğü olarak, Anayasa Mahkemesi kararlarının kamu vicdanına uygun olması gerektiğini, kamu vicdanını rahatsız eden bu karardan üzüntü duyduğumuzu belirtir ve Anayasa Mahkemesi’nin Türk Milleti adına karar verirken aziz milletimizin maddi ve manevi menfaatlerini esas alması gerektiğine olan düşüncemizi kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız.”

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörlüğü

Önceki İçerikTaziye Mesajı (Doç. Dr. Hande Selen Erge’nin Anneannesinin vefatı)
    Sonraki İçerikSÜYAM’dan Irak Al-Bayan Üniversitesi Öğrencilerine Staj İmkânı