Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü’nün Bilgilendirme Toplantısı Üniversitemizde Yapıldı

Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü’nün, 7 ili kapsayan 2018 yılı Verimlilik Uygulamaları Bilgilendirme Toplantısı, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde gerçekleştirildi.

Bolu İl Sağlık Müdürlüğü’nün ev sahipliği yaptığı toplantının oturumları, üniversitemiz Kongre Merkezi’ndeki 4 salonda yapıldı. Toplantı ve oturumlara; Bolu, Sakarya, Zonguldak, Düzce, Karabük, Kastamonu ve Bartın illerinin sağlık müdürleri, daire başkanları, bakanlık ve il yöneticileri ile çalışanları katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan toplantının açılışına; Kamu Hastaneleri Genel Müdürü Prof. Dr. Murat Alper, Bolu İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammed Emin Demirkol ve 6 ilin sağlık müdürleri, BAİBÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Ural ve Başhekim Prof. Dr. Muhammet Güzel Kurtoğlu ile sağlık idareci ve çalışanları katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Bolu İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammed Emin Demirkol, 6 ilin değerli yönetici ve çalışanlarını ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, verimli geçeceğini düşündüğü toplantının hayırlara vesile olmasını temenni etti.

Kamu Hastaneleri Genel Müdürü Prof. Dr. Murat Alper ise yaptığı konuşmada, 7 yılı BAİBÜ kadrosunda olmak üzere 7 ilin tamamında görev yaptığını belirterek, özetle “Toplantıda, bu illerin; acil, yoğun bakım, poliklinik, depo, stok, tedarik zincirleri, insan kaynakları, personel planlaması, MHRS randevu durumu, hasta ve çalışan hakları, sağlık bakım müdürleri ve iletişim birimleriyle, bugün 4 salonda gerçekleştirilecek oturumlarda, bilgi ve tecrübelerimizi paylaşacağız. Daha önce yaptığımız 8 toplantının sonuçlarından çok faydalandık. Biz, sağlıkta sihirli bir formül olmadığını biliyoruz. Yani her sorun bir anda çözümlenemez. Artılarımızı ve eksilerimizi paylaşıp daha iyisini yapabilmek için buradayız.” diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından “Verimlilik Yerinde Değerlendirme Rehberi” konusunun ele alındığı ilk oturum yapıldı. Moderatörlüğünü Kamu Hastaneleri Genel Müdürü Prof. Dr. Murat Alper ile Verimlilik ve Kalite Uygulamaları Daire Başkanı Uzm. Dr. Cihan Döğer’in yaptığı oturumda, VHKİ Sebahat Öztürk, Uzm. Dr. Mustafa Oruç, Diş Hekimi Arzu Suer ve Hemşire Sevilay Yücelkan sunum yaptılar.

Oturumun açılışını yapan Prof. Dr. Murat Alper, sağlık sistemimizin, idareci ve personele, hedefler belirleyerek yön göstermesi gerektiğini vurgulayarak, özellikle insan kaynağını verimli kullanmanın önemine değindi. Prof. Dr. Alper, bir kurumda hiç hemşire yokken diğer kurumda ihtiyaçtan çok hemşire olmasının sistem içerisinde mutlaka düzeltilmesi gerektiğini örnek vererek anlattı.

Önceki İçerikRektör Alişarlı’yı Ziyaret Ettiler
    Sonraki İçerik7. Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası Kursu