İzzet Baysal Gençlik Orkestrası Bolu, Kütahya ve Düzce’de Konser Verdi

Orkestra Şefliğini Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik AD Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Serkan Ece’nin yaptığı İzzet Baysal Gençlik Orkestrası (İBGO); Bolu Atatürk Anadolu Lisesi, Kütahya ve Düzce’de bahar konserleri verdi.
    İzzet Baysal Gençlik Orkestrası oda müziği konserlerinde, J. S. Bach’ın ‘Air from orchestra suite number: 3’ eseri ile W.A. Mozart’ın 25. Senfonisini çaldı. Düzenlemesini Cihat Aşkın’ın yaptığı ‘Sarı Gelin’ türküsünü keman çalarak seslendiren AİBÜ’den Erdem Özbağ’a piyanoda Ecem Pulatlı eşlik etti. Düzenlemesi Çağrı Şen’e ait Tevfik Guliyev’in ‘Akşam Mahnısı’ eserini ise AİBÜ’lü üç öğrenci icra etti. Eseri keman çalarak seslendiren Orhun Öztürk’e piyanoda Burcu Bayrak, koltuk davulunda İlkay Acet eşlik etti.
    Düzenlemesi Selçuk Bilgin’e ait olan Vittorio Monti’nin ‘Czardasz’ eserinde ise solist, flütü eşliğinde AİBÜ’den Hande Acar oldu. Soprano Nihal Bilcan’a ise piyanosuyla Melike Ertekin eşlik etti. Bilcan, Oğuzhan Balcı’nın düzenlediği ‘Kadifeden Kesesi’ adlı Kırım türküsünü seslendirdi. AİBÜ’den Gözde Kirpik kemanıyla Aydın yöresine ait ‘Çakal Çökerten Zeybeği’ni icra etti. Konserler, düzenlemeleri Erdal Tuğcular’a ait olan ‘Arpa Buğday Daneler’ ile ‘Kars Oyun Havası’ ile sona erdi.

Önceki İçerikBamer Konferansları “Geçmişte Mudurnu”
    Sonraki İçerik‘Deri İle Yeniden’ Sergisi, Kipa AVM’de