Hasta Hakları Günü’nde Diş Hekimliği Fakültesi’nden Hastaları Bilgilendirici Etkinlik

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde, 26 Ekim Hasta Hakları Günü nedeniyle, hastaları hakları ve sorumlulukları konusunda bilinçlendirmek amacıyla gün boyunca bilgilendirici etkinlikler düzenlendi.

Ülkemizde 1998 yılından bu yana “Hasta Hakları Günü” olarak kabul edilen 26 Ekim’de, herkese eşit, nitelikli ve ulaşılabilir sağlık hakkı için tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de çeşitli etkinlikler gerçekleştiriliyor.

Bu kapsamda Diş Hekimliği Fakültesi’nde gerçekleştirilen etkinlikte, hastalara tek kullanımlık macunlu diş fırçaları hediye edildi. Etkinliğe Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Hamiyet Kılınç ve Dr. Öğr. Üyesi Deniz Sıla Özdemir ile Fakülte Sekreteri Okan Tan, hemşireler ve sağlık çalışanları katıldı. Hasta ve hasta yakınlarına, hakları ve sorumlulukları konusunda bilgilendirici eğitimler verildi.

Mevcut makalenin kısa URL'si : https://ajanda.ibu.edu.tr/1z6t
    Önceki İçerikBAİBÜ’de Uluslararası Öğrencilere Sosyal Uyum ve Yaşam Eğitimi