Gerede MYO Öğrencilerinin Mezuniyet Coşkusu…

Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde (AİBÜ) meslek yüksekokullarında yapılan mezuniyet törenleri, Gerede MYO öğrencilerinin mezuniyet belgelerini almalarıyla sona erdi. 6 bölüm ve bu bölümlere bağlı 9 programda 1820 öğrencinin öğrenim gördüğü Gerede’de coşkulu bir mezuniyet töreni yaşandı. Mezuniyet sevinci ve heyecanı yaşayan yaklaşık 350 öğrenci tören boyunca ve sonrasında mezuniyetlerini gönüllerince kutlamaya devam ettiler.
    Törene, Gerede Kaymakamı Arslan Yurt, Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Gençer, Gerede MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Nurettin Akçakale ile il müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu yöneticileri, öğretim elemanları, öğrenciler ve aileleri katıldı.
    Törende konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Gençer, Gerede MYO’nun öğrenci sayısı ve imkanları açısından Üniversitemizin en büyük meslek yüksekokullarından biri olduğunu hatırlattı. Gerede’deki deri sanayisinin çok önemli olduğuna işaret eden Prof. Dr. Gençer, hem deri ürünlerinin işletilmesi ve dizaynı ile ilgili hem de tekstil, ekonomi ve finans gibi alanlarda meslek yüksekokulumuzda verilen eğitimin çağın ve bölgenin gereklerine uygun olduğunu söyledi.
    ‘Gerede’de Verilen Eğitim Sizi İleriye Taşıyacak Olan Bir Eğitimdir.’
    Prof. Dr. Gençer, özetle “Bu istihdam için çok önem arz ediyor. Çünkü esas olan burada almış olduğunuz eğitimle hayata atılmak, ülkeye katkıda bulunmaktır. Gerede’de verilmekte olan eğitim sizi aslında ileriye taşıyacak olan bir eğitimdir. Önemli olan sahip olduğunuz diplomanın üzerine bir şeyler koyarak eğitiminize devam etmek suretiyle kendi kalitenizi arttırmanız ve bu şekilde geleceğinize değer katmanız. Ben burada kaliteli öğretim üyeleri tarafından donanımlı bir eğitim aldığınızı düşünüyorum. Sahip olduğunuz diplomaların hakkını verebileceğinizi düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.
    Konuşmaların ardından basketbol, voleybol ve futbolda Üniversitemizi temsil eden Gerede MYO takımlarına kupa ve madalyaları Gerede Kaymakamı Arslan Yurt tarafından verildi. Programın hazırlanmasında emeği geçenlere ise Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Gençer ile Gerede MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Nurettin Akçakale tarafından teşekkür plaketleri verildi. Yeniçağa Yaşar Çelik MYO Müdürü Doç. Dr. İbrahim Çakır ise meslekte 20’nci yıllarını dolduran Öğretim Görevlileri Semra Bozdoğan ile Recep Soluk’a plaketlerini takdim etti. Elginkan Vakfında eğitim gören Tekstil, Giyim, Ayakkabı, Deri Bölümü öğrencilerine Bolu Elginkan Vakfı Müdürü Murat Özen tarafından sertifikaları verildi.
    Teşekkür plaketlerinin ve ödüllerin verilmesinin ardından tören, mezuniyet belgelerini alan öğrencilerin keplerini sevinçle havaya fırlatmalarıyla sona erdi.

Önceki İçerikAİBÜ Öğrencilerinden Örnek Davranış
    Sonraki İçerikAİBÜ Personel Futbol Turnuvası Puan Durumu ve Fikstürü