“Geleneksel Kore Çömlek Formları” Konulu Çalıştay Gerçekleştirildi

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü’nün düzenlediği “Geleneksel Kore Çömlek Formları” konulu çalıştay gerçekleştirildi.

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü’nün davetiyle Bolu’ya gelen Güney Koreli seramik sanatçısı Sungho Lee’nin çalıştaya konuk olarak katıldığı çalıştayda açılış konuşmasını Dr. Öğretim Üyesi Şafak Çetin Özkan gerçekleştirdi. Çalıştaya katılanlara teşekkür eden Özkan, konuk sanatçı Sungho Lee’nin özgeçmişinden ve bu çalıştayda yapacağı katkılardan bahsettikten sonra sözü Lee’ye bıraktı.

Lee, Türkçe olarak “günaydın, nasılsınız” diyerek katılımcıları selamladı ve yoğun ilgiye teşekkür etti. Çamurun tornada merkeze getirilmesinin en önemli iş olduğunu belirten Lee, her çamurda farklı malzemeyle çalışıldığından ötürü çamuru tanımanın önemine değindi. Çamuru işleme tekniklerinin kültürle alakalı olduğunu söyleyen Lee, İngiltere’de su daha fazla kullanılırken Güney Kore’de daha az su kullanıldığını ifade etti. Çamuru esere dönüştürürken tabanda 3-4 santimlik bir pay bırakmanın önemine değinen Lee, tabanda su biriktirilmemesi gerektiğine dikkat çekti. Büyük boy eser üretecek olanlar için kolun eserin içine girecek olan kısmının ıslak ve kaygan olması gerektiğinin altını çizen Lee, seramik sanatçısı için el çok kullanışlı bir alettir dedi. Seramik sanatçısı için tecrübenin çok önemli olduğunu söyleyen Lee ancak deneyerek gelişimin mümkün olduğunu ifade etti.

Çalıştay süresince iki eser üreten Lee, neşeli davranışlarıyla çalıştaya katılanlara keyifli anlar yaşattı. Seramik sanatçısı Sungho Lee çalıştayın sonunda katılımcılara teşekkür etti. Seramik bölümü bölüm başkanı Doç. Dr. Perihan Şan Aslan çalıştayın sonunda seramik sanatçısı Sungho Lee’ye teşekkür belgesi takdim etti.

Önceki İçerikTaziye Mesajı (Öğr. Gör. Mehmet Şentürk’ün Vefatı)
    Sonraki İçerikBAMER’in Üç Sanat Dalını Buluşturan Karma Sergisi Açıldı