CIMMYT Türkiye Temsilcisi Dr. Dababat ve IWWIP Türkiye Koordinatörü Dr. Özdemir’den, Rektör Alişarlı’ya Ziyaret

Uluslararası Mısır ve Buğday Geliştirme Merkezi (CIMMYT) Türkiye Temsilcisi Dr. Abdelfattah Dababat ile Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü ve Uluslararası Kışlık Buğday Geliştirme Programı (International Winter Wheat Improvement Program-IWWIP) Türkiye Koordinatörü Dr. Fatih Özdemir, Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı’yı ziyaret etti.

Ziyarete, Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Mustafa İmren ve Doç. Dr. Göksel Özer de katıldı. Görüşmede, CIMMYT Türkiye Toprak Kökenli Patojenler Grubu ile Üniversitemiz arasında yapılan iş birlikleri, akademik çalışmalar ve organizasyonlar değerlendirildi.

Ziyaret kapsamında Dr. Fatih Özdemir, 2009-2014 yılları arasında Türkiye’nin 65 ilinden toplanan 3 bin farklı yerel buğday çeşidinin yer aldığı “Türkiye Yerel Buğday Envanterinin Çıkarılması” projesi ile yerel buğdayların kuraklıkla mücadelede kullanılması konusunda yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi. Proje kapsamında elde edilen yerel buğdayların fotoğraflarından derlenerek hazırlanan “Türkiye’nin Yerel Buğdayları” tablosunu Rektör Alişarlı’ya takdim etti.

Ziyarette ayrıca, CIMMYT Türkiye Toprak Kökenli Patojenler Grubu tarafından, 2009 yılından bu yana iki yılda bir, Bitki Paraziti Nematodlar konusunda düzenlenen ve 26-30 Eylül 2022 tarihlerinde Bolu’da gerçekleştirilmesi planlanan “Uluslararası Buğday Nematodları Sempozyumu” (International Cereal Nematode Symposium) hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Önceki İçerikBAİBÜ, Türk ve ABD’li Üniversiteler ile Birlikte STEPS Projesini Hayata Geçirdi
    Sonraki İçerikBAİBÜ Adalet Ormanı Geleceğe Nefes Oluyor