AİBÜ Bolu Sağlık Yüksekokulu Kalitesini Tescilledi

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Bolu Sağlık Yüksekokulu, ISO 9001:2008 Kalite Yönetimi ve 14001 Çevre Yönetim Sistemi Belgesi aldı. Kalite Belgesi, 2013-2016 yılları arasında geçerli olacak.

AİBÜ Bolu Sağlık Yüksekokulu’nun, ISO 9001:2008 Kalite Yönetimi ve 14001 Çevre Yönetim Sistemi Belgesinin yenilenmesi ile ilgili düzenlenen törene, Rektör Prof. Dr. Hayri Coşkun, üniversite üst yönetimi, yüksekokul akademik ve idari personeli katıldı.

Bolu Sağlık Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Arzu İlçe, ‘Kalite’ sloganı ile özveriyle çalıştıklarını ifade etti.

Yrd. Doç. Dr. İlçe, “Batı Karadeniz bölgesindeki en iyi okuluz. Hem puanlar anlamında hem öğretim elemanı kadrosunda 2010’da 120 yüksekokul içinde 44’üncü sırada iken, 2012’de 156 hemşirelik lisans programı içinde 28’inci sırada yer aldık.” dedi.

“Hedefimiz Bolu Sağlık Yüksekokulu’nu ‘Fakülte’ Yapmak”

Rektör Prof. Dr. Hayri Coşkun ise, kalite belgesinin alınmasında emeği geçen herkese teşekkür etti. Bolu Sağlık Yüksekokulu ile Kemal Demir Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu’nu fakülte haline getirmek için çalışma içerisinde olduklarını belirtti. Coşkun, bu hedef gerçekleştiğinde hem eğitim-öğretim hem de yönetim kadrosu ile bilimsel çalışmaların çok daha iyi bir noktaya geleceğini ifade etti.

Üniversitedeki diğer birimlerinde kalite belgesi almasını teşvik ettiklerini kaydeden Prof. Dr. Coşkun, “Çünkü biz insan gücü yetiştiriyoruz. Dolayısıyla öğrencilerimizin hangi bölümlerde olursa olsunlar en iyi şekilde yetiştirmek zorundayız. Eğitimde kaliteye ne kadar çok önem verirsek ülkemizin geleceği o kadar aydınlık olacaktır.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Uniacademy Başdenetçisi Doç. Dr. Ali İlseven tarafından Bolu Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Fahri Yılmaz’a ISO 9001:2008 Kalite Yönetimi ve 14001 Çevre Yönetim Sistemi Belgesi verdi.

Önceki İçerikProf.Dr.Şen: “Daha Fazla Bilgi ve Teknoloji Üretmeliyiz”
    Sonraki İçerikBAMER’den Örnek Proje