Bolu, BAİBÜ’nün Katkısıyla Sağlıklı Yaşlanmanın Merkezi Oluyor

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Bolu turizminin geliştirilmesi ve çeşitlendirilmesine yönelik faaliyetlerine devam ediyor. Bu kapsamda Göynük Belediye Başkanı Ahmet Çankaya ve İbni Sina Enstitüsü Başkanı Dr. Kemal Aydın, Bolu’yu sağlıklı yaşlanma merkezi yapacak projeler hakkında görüş alışverişinde bulunmak üzere Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı’yı ziyaret ettiler.

Bolunun sahip olduğu tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerinin ortaya çıkardığı büyük rezerv, dünyada giderek artan ilgiyle sağlık, kültür ve doğa turizmi açısından engin imkanlar sunuyor. Cumhurbaşkanlığımızın himayelerinin hedeflendiği çalışmalar kapsamında, sağlıklı yaşlanma ve toplum sağlığının geliştirilmesi, Bolu’yu, İpek ve Baharat Yolları ile Avrupa’nın sağlıklı yaş alma merkezi yapmayı hedefleyen proje, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde yapılan toplantıda ele alındı.

Rektörlük makamında gerçekleşen toplantıya Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Göynük Belediye Başkanı Ahmet Çankaya, İbni Sina Enstitüsü Başkanı Dr. Kemal Aydın, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Samettin Gündüz, Prof. Dr. Mustafa Yaman, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhsin Halis, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Prof. Dr. Asım Saldamlı, İletişim Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Himmet Karadal ve Göynük Belediye Başkanı danışmanı katıldı.

BAİBÜ’nün katkılarıyla Sağlıklı Yaşlanma Farkındalık Yılı Etkinlikleri Düzenlenecek

Sağlıklı Yaşlanma Farkındalık Yılı etkinlikleri, türbesi Göynük ilçesinde bulunan, Fatih Sultan Mehmet’in değerli hocası, tıp âlimi Akşemseddin Hazretleri ile El Kânûn Fi’t Tıb eserinin yazarı, büyük İslâm bilgini İbni Sina başta olmak üzere tıp ilmine katkılar sağlamış İslâm âlimlerine ithafen gerçekleştirilecek.

Proje kapsamında, Selçuklu ve Osmanlı şifahaneleri anlatılacak, ünlü İslâm bilginleri adına kısa film ve belgesel film yarışmaları ile festivaller düzenlenecek. Müzikle terapi, sanatla terapi, aroma terapi, bitkilerle terapi vb. tedavi yöntemleri uygulanmaya başlanacak. Bolu’nun yüksek kesimlerine kür merkezleri kurulacak. Hastanede tedavisi tamamlanan hastalar, kür merkezlerinde sağlık hizmeti alarak yenilenecekler.

BAİBÜ’de “Her Yaş Dostu Üniversite”

BAİBÜ’de üç yıldır başarıyla devam eden Anneler Üniversitede projesi, hayata geçme aşamasında olan Çocuk Üniversitesi ve 60+ Tazelenme Üniversitesi projeleriyle akademik birikimini toplumun hizmetine sunan BAİBÜ, bu konsept çerçevesinde bilim ve organizasyon komiteleri oluşturularak, etkinliklere katkı sunulacak. “Her Yaş Dostu Üniversite” projesi hayata geçecek.

Bolu Merkezli “İbni Sina’dan Akşemseddin’e, Akşemseddin’den Günümüze ve Geleceğe Sağlık”

Özellikle Akşemseddin Hazretlerinin uyguladığı bitkilerle tedavi yöntemlerini içeren 1001 Şifa Bahçesi Uluslararası Sergisi açılacak. Selçuklu ve Osmanlı şifahaneleri, geçmişten günümüze tıp ilmi, İslam bilginleri, bitkilerin şifaları gibi pek çok konuyu irdeleyecek kitaplar yayınlanacak.

Yıl boyunca sürecek çalışmalar ile Bolu’nun merkez olacağı bölge, BM’nin 2022 yılında Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Türkiye’de yapılacak Dünya Yaşlılık Kongresi’ne hazır duruma getirilecek. Çalışmalar, 21 Ağustos 2020 Cuma günü, İbni Sina Haftası’nda “İbni Sina’dan Akşemseddin’e, Akşemseddin’den Günümüze ve Geleceğe Sağlık” sloganı ile başlayacak.

Önceki İçerikBAİBÜ Himayesinde 5.Uluslararası EMI Kongresi Düzenlendi
    Sonraki İçerikAlişarlı, Gerede Uygulamalı Bilimler Fakültesi’nin İlk Toplantısını Yaptı