BAİBÜ’de Uygulamalı Kaligrafi Etkinliği Düzenlendi

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından Geleneksel Türk Sanatları Bölümü öğrencilerine yönelik düzenlenen Kariyer Söyleşileri kapsamında, yazı karakter ve unsurlarını dekoratif amaçlı yorumlayan bir el sanatı olan Kaligrafi’nin ele alındığı söyleşi ve uygulamalı etkinlik gerçekleştirildi.

İzzet Baysal Kültür Merkezi Mavi Salonda düzenlenen etkinliğin konuğu olan Kaligrafi Sanatçısı Zafer Akbayır, kaligrafinin ne olduğu, tarihçesi, çeşitleri, gelişimi ve kaligrafi sanatını icra eden yerel ve uluslararası sanatçılar hakkında öğrencilere bilgi verdi.

Kaligrafinin, yazıya estetik ve zarif bir ifade kazandırdığını vurgulayan Akbayır, kaligrafide harflerin anatomisine göre çalışıldığını ve harfler arasındaki mesafenin doğru ayarlanması gerektiğini söyledi; Kaligrafi sanatının, yaşam tarzı, doğa, kültür ve insandan ilham aldığını örneklerle anlattı.

Soru-cevap bölümünün ardından Kaligrafi Sanatçısı Zafer Akbayır’a, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Ahmet Serkan Ece tarafından teşekkür belgesi verildi. Etkinliğin sonunda, öğrencilerle birlikte uygulamalı kaligrafi çalışması gerçekleştirildi.

Önceki İçerikDünya Arapça Günü Kutlamaları
    Sonraki İçerik“Bolu Özelinde Marka Kent Kavramı ve Markalaşmanın Kent Kimliği Açısından Önemi” Çevrimiçi Konferans