BAİBÜ’de Keman ve Piyano Çalıştayı Yapıldı.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Başkemancısı Doç. Dr. Jülide Yalçın ve Ankara Üniversitesi Devlet Konservatuarı Çalgı Anasanat Dalı Öğretim Üyesi Doç. Elif Önal Çubukçu Üniversitemizde  keman ve piyano enstrümanları çalıştayına katıldı ve bir resital verdi .

Kültür Merkezi Pembe Salon’da gerçekleştirilen çalıştaya farklı yaş gruplarından birçok öğrenci katıldı.

Çalıştayda ses skalasındaki değişimler ve nüans uygulamaları anlatan  Doç. Dr. Elif Önal Çubukçu eserlerdeki parmak numaralarının doğru kullanımı, Crescendo ve diminuendo gibi müzikal yorumlamayı gerektiren uygulamaları örneklerle gösterdi.

Keman çalıştayında ise Doç. Dr. Jülide Yalçın, kemanda duruş-tutuş, entonasyon, çalgı tekniği, müzikalite gibi konulara atıfta bulunarak Çalma esnasında rahatlık, sağ el-sol el koordinasyonu, nefes alma, ritmik yürüme, yorumlama, gibi nüanslar katılımcıların seslendirdikleri eserler üzerinden değerlendirildi.

Mavi Salonda gerçekleşen ve Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Anabilim Dalı tarafından organize edilen Keman ve Piyano Resitali ise katılımcılardan büyük alkış aldı. Resitale Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yaman, Genel Sekreter Doç. Dr. Samettin Gündüz ve sanatseverler katıldı.

İlgiyle izlenen resitalin sonunda sanatçılara hediye takdiminde bulunuldu.

Önceki İçerik6 Büyük Türk Şairinin Ele Alındığı Sözün Ustaları Etkinliği Tamamlandı
    Sonraki İçerikALİM Konferanslarına Büyük İlgi