BAİBÜ Öğrenci Konseyi, İlk Genel Kurul Toplantısını Yaptı

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Öğrenci Konseyi seçimleri, Kasım ayı içerisinde duyurulan takvime göre akademik birimlerde gerçekleştirildi. Bölüm/program/anabilim dalı öğrenci temsilcileri, en az ikinci sınıfa kayıtlı, siyasi parti organlarında üye veya görevli olmayan, yüz kızartıcı suçlardan dolayı adli sicil kaydı bulunmayan, uyarma cezası dışında disiplin cezası almamış, kayıt dondurmamış, terör örgütlerine aidiyeti veya iltisakı ya da bunlarla irtibatı olmayan ve genel not ortalaması 2,75 ve üstü olan öğrenci adayları arasından belirlendi. Bölüm/program/anabilim dalı öğrenci temsilcileri de kendi aralarından fakülte/yüksekokul/meslek yüksekokulu öğrenci temsilcilerini yapılan seçimle belirledi. Seçimler sonucunda Diş Hekimliği Fakültesi 5. sınıf öğrencisi Alperen Akgül, BAİBÜ Öğrenci Konseyi Başkanı olarak belirlendi.

İzzet Baysal Kültür Merkezi Mavi Salonda, Öğrenci Konseyi Yönetim Kurulu ve Denetleme Kurulu üyelerini belirlemek üzere ilk Genel Kurul Toplantısı, Alperen Akgül başkanlığında gerçekleştirildi. Öğrenci Konseyi Genel Kurulu’na gözlemci olarak Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aydın Him ile Öğrenci İşleri Daire Başkanı Orbay Cebecioğlu ve Şube Müdürü Erol Uslu katıldı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aydın Him toplantının açılış konuşmasında, Öğrenci Konseyi Başkanı ve temsilcilerini tebrik ederek, YÖK tarafından 13 Haziran 2020 tarihinde güncellenerek yayınlanan Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Konseyleri ve Yükseköğretim Kurumları Ulusal Öğrenci Konseyi Yönetmeliği hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Prof. Dr. Aydın Him, Öğrenci Konseyi üyelerinden, öğrencilerin eğitim, sağlık, spor ve kültürel ihtiyaçlarının karşılanması, ulusal çıkarlar konusunda duyarlı olmaları, üniversite yönetim organları ile öğrenciler arasında etkili bir iletişimin sağlanması, öğrencilerin eğitim-öğretim konusundaki kararlara katılımının sağlanması, toplumsal duyarlılık projeleri geliştirilmesi ve bu projelere öğrenci katılımının teşvik edilmesi konularında beklentilerini ifade etti.

Alperen Akgül başkanlığında toplanan Genel Kurulda, Yönetim Kurulu ve Denetleme Kurulu seçimlerini gerçekleştirmek üzere Seçim Divanı oluşturuldu. Öğrenci Konseyi Genel Kurul üyelerinin oy kullandığı seçimde, 8 Yönetim Kurulu üyesi ve 5 Denetleme Kurulu üyesi belirlendi.

Öğrenci Konseyi Yönetim ve Denetleme Kurulu Üyeleri Seçildi

Buna göre Yönetim Kurulu Üyeliğine; İlahiyat Fakültesi öğrencisi Ahmet Yıldız, Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü öğrencisi İbrahim Koç, Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü öğrencisi Mahmut Bilici, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü öğrencisi Mohammed Masoud Sultani, Tıp Fakültesi öğrencisi Umut Ata Uğraş, Spor Bilimleri Fakültesi Spor Yöneticiliği Bölümü öğrencisi Ali Sefa Akgün, Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü öğrencisi Miraç Tansel Yıldırım ve Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencisi Batuhan Özer seçildi.

Denetleme Kurulu Üyeliğine ise, Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Selçuk Kaan Bekmez başkanlığında Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü öğrencisi Eray Kara, Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Merve Sevinç Aksoy, Eğitim Fakültesi Resim İş Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Merve Safiye Karahan ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü öğrencisi Burcu Höner seçildi.

Önceki İçerikBAİBÜ’de Hamsi Şenliği Düzenlendi
    Sonraki İçerikTaziye Mesajı (Metin Özkan’ın Babasının Vefatı)