BAİBÜ, Nature Index’te Son 4 Yıldaki Yükselişini Sürdürdü

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ), dünyanın en saygın akademik dergilerinden biri olan Nature Index’teki sıralamasını yükseltmeye devam ediyor.

2016 yılından itibaren her yıl ülke ve akademik kuruluş bazında başarı sıralamalarının yayınlandığı Nature Index’te, 54’üncü sırada yer aldığı 2018 yılı verilerini açık ara geride bırakan Üniversitemiz, bu yıl Türkiye’den sıralamaya girmeye hak kazanan 99 üniversite arasında 13’üncü sıraya yükseldi. Fizik Bilimlerinde ise 8’inci sırada yer aldı.

Sıralamada, Nature Communications, Environmental Science and Technology, European Physical Journal C ve Journal of High Energy Physics’te 4 makalesi yayınlanan akademisyenlerimiz Prof. Dr. Haluk Denizli, Prof. Dr. Abdülkadir Şenol, Prof. Dr. Nusret Karakaya, Doç. Dr. Murat Olutaş, Doç. Dr. Nuray Er ve Arş. Gör. Akif Arı’nın katkıları büyük oldu.

Üniversitemiz 4 Yılda 54’üncü Sıradan 13’üncü Sıraya Yükseldi

Üniversitemiz, Türkiye genelindeki üniversiteler arasında Ocak-Aralık 2016 dönemini kapsayan 2017 sıralamalarında 40’ıncı, Ocak-Aralık 2017 dönemini kapsayan 2018 sıralamalarında 54’üncü, Ocak-Aralık 2018 dönemini kapsayan 2019 sıralamalarında 47’nci, Ocak-Aralık 2019 dönemini kapsayan 2020 sıralamalarında 23’üncü olmuştu.

Bu yıl sıralamalardaki yükselişini sürdüren Üniversitemiz, 01 Ocak 2020 – 31 Aralık 2020 tarihleri arasındaki verileri kapsayan 2021 sıralamalarına göre ise büyük bir sıçrama gerçekleştirerek, 99 Türk üniversitesi arasında 13’üncü sırada yer aldı.

Rektör Alişarlı’dan Tebrik ve Teşekkür

Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Üniversitemizin Nature Index sıralamalarındaki yükselişinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek; “Bu başarılarda emeği geçen tüm değerli akademisyenlerimiz, idari personelimiz ve öğrencilerimizi tebrik ediyor, BAİBÜ ailesi adına kendilerine teşekkür ediyorum.” dedi.

Nature Index Türkiye Sıralaması linki: https://www.natureindex.com/annual-tables/2021/institution/all/all/countries-Turkey

Önceki İçerikRektör Alişarlı, Gerede MYO Destekli İş Sağlığı ve Güvenliği Toplantısına Katıldı
    Sonraki İçerikBAİBÜ’de Bor Madeninden Yara ve Cilt Kremi Üretildi