Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. (TÜRKŞEKER) ile 2020 yılından beri yürüttüğü bilimsel ve teknolojik iş birliği çalışmalarına, iki kurum arasında imzalanan yeni bir protokol ile 3 yıl daha devam edilecek.
TÜRKŞEKER Genel Müdürlüğü’nde düzenlenen iş birliği protokolü imza törenine, BAİBÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı ve TÜRKŞEKER Genel Müdürü Dr. Muhiddin Şahin’in yanısıra, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ekrem Gürel, Biyoloji Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Songül Gürel ve TÜRKŞEKER’in ilgili üst düzey yöneticileri de katıldı.
İmzalanan işbirliği protokolü kapsamında; TÜRKŞEKER’in ev sahipliğinde yürütülen “Hastalık ve Zararlılara Dayanıklı Yerli ve Milli Şeker Pancarı Çeşitlerinin Islahı ve Tohum Üretimi” konulu projenin çeşit geliştirme ve biyoteknolojik uygulamalar ile ilgili konuları üniversitemiz tarafından gerçekleştirilecek.
Prof. Dr. Mustafa Alişarlı: “İmzalanan protokol, ülkemizin bu alandaki bilimsel ve teknolojik gelişmesine önemli bir katkı sunacaktır.”
Rektör Prof. Dr. Mustafa ALİŞARLI, bu tür üniversite-sanayi ortak çalışmalarının yakın ve uzun vadede ülkemizin bu alandaki bilimsel ve teknolojik gelişmesine önemli bir katkı sunacağını ifade etti. “Üniversitemizin böylesi bir ulusal başarı hikayesinin bir paydaşı ve öncüsü olması hepimiz adına gurur vericidir” diyen Alişarlı, bu proje kapsamında görev alacak öğretim üyelerini tebrik ederek, başarılar diledi.