Atatürk, Aramızdan Ayrılışının 77. Yılında AİBÜ’de Anıldı

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, aramızdan ayrılışının 77’nci yıl dönümünde Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde (AİBÜ) düzenlenen törenle anıldı. Gölköy İzzet Baysal kampüsünde düzenlenen törene, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Bahar ve Prof. Dr. Mustafa Gençer ile dekanlar, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı. Prof. Dr. Mehmet Bahar’ın Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasının ardından saat 9’u 5 geçe saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklâl Marşı okundu.

İzzet Baysal Kültür Merkezi Pembe salonda düzenlenen programda ise, Okt. Dr. Cezmi Tezcan, ‘Atatürk’ü Tanımak ve Anlamak’ konulu konferans verdi. Konferansında milli mücadele yıllarını anlatan Tezcan, “Kaotik bir ortamda, Trablusgarp, Balkan savaşları ve 1. Dünya Savaşı’ndan yorgun ve tahrip çıkmış bir millete, milli mücadele bilinci aşılamak kolay olmadı. İşte milletine güveni tam olan Mustafa Kemal Atatürk, bu şartlar altında Anadolu harekâtına başladı.” dedi.

2’nci İnönü Savaşı’nın kazanılmasından sonra ordunun teftişi için gönderilen Mahmut Esat Paşa’nın bir anısına değinen Tezcan, teftiş sırasında hiçbir şey yemeden cepheye savaşa giden bir erle tanışan Mahmut Esat’ın ‘Mustafa Kemal öyle bir ruh aşılamış ki erlerine ve ordusuna, açlığını bile hissetmeyen, öylesine milli mücadeleye odaklanmış bir ordu. Biz bu mücadeleyi zaten kazanmışız.’ dediğini söyledi.

Sözlerini “Mustafa Kemal Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi çok anlamlı ve önemli. İstiklâlimizi ve cumhuriyetimizi sonsuza dek bizlere emanet ediyor. Bizim de bunları gelecek kuşaklara en iyi şekilde bırakmamız gerekiyor.” diyerek bitiren Tezcan’a, konferansın sonunda, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Gençer tarafından çiçek takdim edildi.

Önceki İçerikÇevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden Rektör Coşkun’a Teşekkür Ziyareti…
    Sonraki İçerikÜniversitemiz Mezunu Sabri Altınbaş Şehit Düştü