Ali Ericek İlahiyat Fakültesi Tatbikat Camii Temeli Dualarla Atıldı

Erpiliç A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı hayırsever iş adamı Ali Ericek tarafından yaptırılan Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) İlahiyat Fakültesi Tatbikat Camisi’nin temeli, Gölköy yerleşkesinde düzenlenen görkemli bir törenle atıldı.

Törene; Vali Yardımcısı Cemal Polat, Bolu milletvekilleri Ali Ercoşkun ve Fehmi Küpçü ile Düzce milletvekili İbrahim Korkmaz, YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay, YÖK Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Yıldırım, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Erpiliç A.Ş Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Ericek, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Niyazi Eruslu ve
    çok sayıda protokol üyesi katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende, Zeynel Abidin Aydın Kur’an-ı Kerim tilaveti sundu.

‘Hayırlı Bir Başlangıç İçin Bir Aradayız.’

Törenin açılış konuşmasını yapan AİBÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cağfer Karadaş,
    Ramazan ayında bir Cuma günü ‘hayırlı’ bir başlangıç için bir araya geldiklerini vurgulayarak,
    Ali Ericek İlahiyat Fakültesi Tatbikat Camisi’nin yapımında başta hayırsever iş adamı Ali Ericek ve ailesi olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.

‘Ali Ericek’in Selamlarını Getirdim.’ Erpiliç A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı hayırsever iş adamı Ali Ericek’in selamlarını getirdiğini belirterek konuşmasına başlayan Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Ericek ise, Ramazan ayında mübarek Cuma gününde Ali Ericek İlahiyat Fakültesi Tatbikat Camisi’nin temelini atmaktan gurur duyduğunu ifade ederek, caminin üniversitemize ve Bolu’ya hayırlı olmasını diledi.

Rektör Prof. Dr. Hayri Coşkun ise, camiye verdiği destekten dolayı hem Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’e hem de hayırsever iş adamı Ali Ericek ve ailesine teşekkür etti.

Yapılacak caminin özelliklerini aktaran Coşkun konuşmasında, üniversitemiz bütçesinden
    yararlanılarak yapılan yatırımlar hakkında da bilgi verdi. Rektör Coşkun, şöyle konuştu:

“Merkezi yemekhane binası inşaatı bitti, hizmete hazır durumda. Diş Hekimliği Fakültesi bu dönem öğrencilerini ağırlayacak. Mühendislik Mimarlık Fakültesi ek binası, Merkez Laboratuarı binası, Nükleer Radyasyon Tespit Uygulama ve Araştırma Merkezi binası, 162 daireli lojman binaları, BESYO ek spor tesisleri, Gerede kampüsü spor salonu, ihale işlemleri süren Gerede Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu binası ile yurt binaları inşaatı devam ediyor.”

İkinci Kampüs Hızla Yükseliyor

Coşkun, bugün temeli atılan İlahiyat Fakültesi Tatbikat Cami binası ile beraber son 3,5 senede üniversitemize kazandırılan fiziki mekan sayısının 16’yı bulduğunu belirterek, “2010 ve 2011 yıllarında arazilerini kamulaştırarak üzerine inşa ettiğimiz yeni birimlerimize ait binalarla şu anda içinde olduğumuz alan, üniversitemizin ikinci kampüsü haline gelmiş durumdadır”. dedi.

YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay da, yüksek öğretimde yeniden yapılaşma ve faaliyet içinde ciddi bir ‘atılım’ içinde olduklarını anlatarak, her alanda 2 katına çıkan AİBÜ ile birlikte yeni kurulan üniversiteler başta olmak üzere diğer üniversitelerin de benzer bir durumda olduğunu söyledi. Prof. Dr. Günay, üniversitelerin, insan yetiştirme ve bilim üretme kapasitesi ile ülkenin refahını ve rekabet gücünü belirleyen kurumlar olduğunu hatırlatarak, “Şu anda üniversitelerimiz inanç özgürlüğü ve akademik özgürlük itibariyle gerçekten üniversite mensupları için bir özgürlük alanı haline gelmiştir.” dedi.

Eski bir AİBÜ üyesi olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek konuşmasına başlayan
    AKP Düzce milletvekili İbrahim Korkmaz ise, İlahiyat Fakültesi ve Tatbikat Camisi’nin hem söz konusu fakültede hem de üniversitenin diğer birim ve bölümlerinde yetişecek öğrencilere katkı sağlayacağını düşündüğünü söyledi.

AKP Bolu milletvekili Ali Ercoşkun da, son yıllarda değerli Rektörümüz ve çalışma arkadaşları ile Bolu’daki hayırseverlerin katkılarıyla üniversitemizin 2’ye katlanan bir büyüklüğe kavuştuğunu vurgulayarak, rahmetli İzzet Baysal’ın bizlere emaneti Türkiye’deki ilk en büyük vakıf destekli üniversite olan Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nin diğer  üniversitelere de örnek olduğunun altını çizdi.

Vali Yardımcısı Cemal Polat ile Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ise yaptıkları konuşmalarda, üniversitemizin kurucusu merhum İzzet Baysal’ı rahmetle anarak, temeli atılan caminin yapımında emeği geçen hayırsever iş adamı Ali Ericek ve ailesine teşekkür ettiler.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in gönderdiği tebrik telgrafının da okunduğu tören,
    İl  Müftüsü Mehmet Şahin’in okuduğu dualar eşliğinde Bolu protokolünün butona basarak Ali Ericek İlahiyat Fakültesi Tatbikat Camisi’nin temelini atmasıyla sona erdi.

Ali Ericek İlahiyat Fakültesi Tatbikat Camisi

Ali Ericek İlahiyat Fakültesi Tatbikat Camisi bir kompleks olarak 5 bin m2 olacak.  Cami  ibadet  alanı yaklaşık 3 bin 500 cemaat alabilecek. Cami bünyesinde en alt katta İslami İlimler araştırma merkezi, seminer salonu, tünel bağlantısı; hemen üstünde kütüphane ile hanımlar bölümü olacak; son katta ise cami bölümü, son cemaat yeri ve şadırvan, revaklı avlu ve yan mahvel bölümleri bulunacak.

Törenin ardından, YÖK Üyeleri Günay ve Yıldırım ile konuk Rektör Eruslu, Rektörlüğü ziyaret
    ederek Prof. Dr. Hayri Coşkun’dan üniversitede yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldılar.

Önceki İçerikAİBÜ’nün AB Projelerine Katkısı Sürüyor
    Sonraki İçerikRektör Coşkun, Yabancı Uyruklu Öğrencilerle İftarda Buluştu