AİBÜ’de ‘Okul Öncesi Eğitim Semineri’ Düzenlendi

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Okul Öncesi Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bağışçılar Vakfı tarafından Kültür Merkezi Mavi Salonda ‘Okul Öncesi Eğitim Semineri’ düzenlendi. Seminere, Ankara Üniversitesi’nden Prof. Dr. Gelengül Haktanır ile Marmara Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. Ercan Mertoğlu katıldı. Seminerin açılış konuşmasını yapan AİBÜ Okul Öncesi Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Yasemin Aydoğan, Üniversite, Milli Eğitim ve Bağışçılar Vakfı’nın yaptıkları güç birliği ile okul öncesinde önemli işlere imza attıklarını ifade ederek, bunun herkese örnek olmasını istedi. AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun ise, Okul Öncesi Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin kuruluş aşamalarını anlattığı konuşmasında, “Okul öncesi eğitimi beşikten mezara kadar ilim anlayışının, bugün Bologna süreci kapsamında hayat boyu öğrenme anlayışının en iyi başlangıç noktası olarak görüyoruz. Ağaç hakikaten yaşken eğiliyor.

Eğitim ‘0’ yaşla başlıyor. Merkezin herkes tarafından örnek alınması gerek. Aynı zamanda bu seminer de, işadamı-sanayici, üniversite, kamu kurum ve kuruluşları ile halkımızın çok güzel işlere imza atabilecek potansiyelde olduğunu da gösteriyor.” dedi. Bağışçılar Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Erbayram da, semineri, yaptıkları çalışmaların meyvesi olarak niteleyerek başladığı konuşmasında, 3 yaşındaki çocuklarda eğitim oranının yüzde 3 ila 5 arasında olduğunu ve bu oranı yüzde 100’e çıkarmayı hedefleyerek Okul Öncesi Merkezini kurduklarını söyledi. İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Yılmaz da, okul öncesi eğitimin öneminden bahsederek, kişiliğin oluştuğu bu dönemde daha girişken ve okula hazır bireyler yetiştirilmesi açısından önemli olan okul öncesi eğitiminin, bilimsel gelişmeler, çağdaş yaklaşımlar ve toplumsal ihtiyaçlar gözetilerek güncel tutulması gerektiğinin altını çizdi. Açılış konuşmalarının ardından, Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Okul Öncesi Eğitimi ABD Başkanı Prof. Dr. Gelengül Haktanır, “Okul Öncesi Dönemde Değerler Eğitimi” konulu seminer verdi. Seminerin sonunda, Rektör Prof. Dr. Hayri Coşkun, Prof. Dr. Gelengül Haktanır’a teşekkür plaketi verdi. Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Okul Öncesi ABD öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Ercan Mertoğlu da, “Okul Öncesi Dönem Çocuklarında Müzik Gelişimi ve Yaş Gruplarına Uygun Etkinlik Örnekleri” konulu sunum gerçekleştirdi. Okul Öncesi Eğitim Semineri, katılım belgelerinin verilmesi ile sona erdi.

Önceki İçerikBAMER’den Örnek Proje
    Sonraki İçerikÜniversiteler Arası Salon Hokeyi’nde AİBÜ Şampiyon Oldu