AİBÜ, Gölköy Kampüsündeki Ana Yollara 15 Temmuz ve Şehitlerimizin Anısına İsimler Verdi

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ), D-100 Karayolu bağlantısından Gölköy kampüsüne kadar olan bulvara, 15 Temmuz Demokrasi Bulvarı; Gölköy kampüsündeki bir diğer caddeye de 15 Temmuz’da şehit düşen Bolulu Polis Memuru Ozan Özen’in ismini verdi.

AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun başkanlığında 20 Ekim 2016 tarihinde toplanan Üniversite Senatosu, aldığı kararla, üniversitenin ana cadde ve sokaklarına isimler verdi. Gölköy kampüsündeki iki ana yolun ismi, 15 Temmuz demokrasi ve şehitlerimizin anısını yaşatacak.

D-100 karayolu üniversite kavşağından rektörlük kavşağına kadar devam eden üniversitenin en uzun karayolu, “15 Temmuz Demokrasi Bulvarı” oldu. Kampüs gelişme alanında alt ve üst yapısı tamamlanarak ulaşıma hazır hale getirilen yeni caddeye ise üniversitemiz güvenlik görevlisi Özkan Mete Özen’in 15 Temmuz’da şehit düşen kardeşi Polis Memuru Ozan Özen’in adı verildi. Yeni yolun adı, Şehit Ozan Özen Caddesi oldu.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Rektör Prof. Dr. Hayri Coşkun, “15 Temmuz tarihi bin yıldır bu topraklarda olan milletimizin iradesini hiçbir güce teslim etmeyeceğini bir kez daha sergilemesi açısından çok büyük bir tarih. Böyle bir tarihin ve bu tarihi yazan şehitlerimizin aziz hatırasını üniversitemizde yaşatmak bizim için bir gurur. Bu vesile ile önerimizi oy birliği ile kabul eden senato üyelerimize çok teşekkür ediyor, aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyorum.” diye konuştu.

AİBÜ Senatosu, Gölköy kampüsünde diğer cadde ve sokakları da isimlendirdi. Buna göre, yeni cadde ve sokak isimleri şöyle oldu:  “Karaköy Caddesi, Gölköy Caddesi, Akşemseddin Sokağı, Tavşantepe Sokağı, Spor Sokağı ve Çayır Sokağı.”

Yeni cadde ve sokak isimlerine ilişkin alınan senato kararı, Bolu Belediye Başkanlığına iletilerek resmilik kazandırılacak.

Önceki İçerikŞehit Öğrencimizin Adı, AİBÜ’de Yaşayacak
    Sonraki İçerik2015-2016 Akademik Yılı Mezuniyet ve İzzet Baysal Vakfı Ödül Töreni…