AİBÜ Gastronomi Festivalinde Gümüş Madalya Kazandı

    Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) öğrencisi İlkay Yorgancı, ülkemizde düzenlenen en büyük gastronomi organizasyonlarından biri olan ’12. Uluslararası İstanbul Gastronomi Festivali’nde gümüş madalya aldı. Rektör Prof. Dr. Hayri Coşkun, Üniversitemizi temsil ederek önemli bir başarıya imza atan öğrencimizi kutladı ve başarılarının devamını diledi.
    Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu ile Dünya Aşçılar Birliği (WACS) tarafından 12-15 Şubat 2014 tarihleri arasında Beylikdüzü TÜYAP Kongre ve Fuar Merkezinde 12. Uluslararası İstanbul Gastronomi Festivali düzenlendi. 35 ülkeden 400’ü aşkın yabancı şefin katıldığı festivalde yaklaşık 2000 yarışmacı 60 kategoride kıyasıya mücadele etti.
    Festivalde Üniversitemizi temsil eden Bolu Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik YO Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü 2’nci sınıf öğrencisi İlkay Yorgancı, Makarna kategorisinde hazırladığı ‘Balkabağı Karpaçyo eşliğinde Karides dolgulu Tortillini’ yemeği ile gümüş madalya kazandı. AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun da öğrencimizi tebrik ederek kendisine teşekkür belgesi ile çeşitli hediyeler verdi.
    Türk mutfağını dünyanın diğer mutfak kültürleri ile buluşturmak, Türk aşçılar ile dünyanın önde gelen aşçıları arasında yakınlaşmayı ve bilgi alışverişini sağlamak, Türk ve dünya gastronomi kültürüne yeni şefler kazandırmak amaçlarıyla düzenlenen 12. Uluslararası İstanbul Gastronomi Festivali, Ülkemizde düzenlenen en büyük gastronomi organizasyonlarından biri olarak kabul ediliyor.

    Önceki İçerikAİBÜ Dünya’nın Zirvelerine Tırmanmaya Devam Ediyor
    Sonraki İçerikÇocuk Sağlığındaki Son Gelişmeler AİBÜ’de Ele Alındı