AİBÜ’de Öğrenci Sayısı 30 Bini Aştı, 13 Yeni Bölüm ve Program Açıldı

2016-2017 Akademik Yılı’nın başlamasına az bir süre kala Abant İzzet Baysal Üniversitesi’ne (AİBÜ) yerleşmeye hak kazanan öğrencilerin kayıt işlemleri büyük ölçüde tamamlandı. Bu yıl 7 bin 254 öğrencinin kayıt olduğu üniversitemizin toplam öğrenci sayısı ise 31 bin 373’e ulaştı. Kontenjanların büyük oranda dolduğu üniversitemizde, kısa süre önce açıklanan Dikey Geçiş Sınavı sonuçlarına göre yaklaşık 100 öğrencinin daha üniversitemize kayıt yaptırması bekleniyor.

Halen 10 fakülte, 7 meslek yüksekokulu, 6 yüksekokul ve 4 enstitüde eğitim veren üniversitemizde; Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Bolu Meslek Yüksekokulu, Gerede Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Seben İzzet Baysal Meslek Yüksekokulu ve Gerede Meslek Yüksekokulu bünyesinde toplam 13 yeni bölüm ve program açıldı. Bahçe Bitkileri, Bankacılık ve Sigortacılık (İ.Ö), Elektrik, Elektronik Teknolojisi, İç Mekân Tasarımı (İ.Ö), ikinci öğretimleriyle beraber Pazarlama ve Uluslararası Ticaret ve Lojistik, Sosyal Güvenlik, Sosyal Hizmetler, ikinci öğretimiyle birlikte Posta Hizmetleri bölüm ve programları bu yıl ilk kez öğrenci aldı. Yeni bölüm ve programların kontenjanları ise yüzde 96 oranında doldu.

Önceki İçerik2016-2017 Akademik Yılı Erasmus+ Harketlilik Programları Başvuruları Hk. Duyuru
    Sonraki İçerikLojman Tahsis Komisyon Duyurusu