3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Rektör Alişarlı mesajında;

“Modern toplum engelli bireylerine yaklaşımlarıyla kendini belli etmektedir. Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi olarak engelli öğrencilerimiz, engelli personellerimiz ile Üniversitemiz imkanlarından istifa eden engelli vatandaşlarımıza yönelik erişilebilir kampüs ortamı sağlamak üzere önemli çalışmalar yaptık ve yapmaktayız. Bu kapsamda YÖK tarafından düzenlenen Engelsiz Üniversite Ödülleri kapsamında üniversitemiz, “Mekânda Erişilebilirlik” alanında Turuncu Bayrak ve “Sosyokültürel Faaliyetlerde Erişilebilirlik” alanında ise Mavi Bayrak almaya hak kazanmıştı.

Ayrıca Üniversite olarak engelli bireylerin hayata katılımlarının önünü açmak ve desteklemek üzere birçok kültür, sanat ve sportif faaliyetlere de imza atmaktayız. Bu çerçevede, Üniversitemiz Engelli Öğrenci Danışma ve Koordinasyon Birimi tarafından, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri çerçevesinde bugün; Goalball Karşılaşması, Engelli Milli Okçu öğrencilerimiz Ömer Aşık ve Merve Nur Eroğlu ok atışı gösterileri ve Oturarak Voleybol Müsabakası düzenlemekteyiz. Etkinliklerimize öğrencilerimiz, personellerimiz ve tüm halkımız davetlidir.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü toplum olarak engelli vatandaşlarımızın daha büyük duyarlılıkla bir kez daha hatırlanması, sorunlarının dile getirilerek tartışılması ve çözüm yollarının bulunması bakımından ayrıca önemlidir. Hepimizin birer engelli adayı olduğu gerçeğinin farkında olarak, engelli vatandaşlarımızın üreten, sosyal hayatın bütün alanlarında aktif biçimde yer alabilen bağımsız bireyler olarak yer alabilmeleri için her alanda gereken duyarlılığın artmasını sağlamamız gerekmektedir.

Bu vesileyle başta Üniversitemizde eğitim gören engelli öğrencilerimiz ve çalışan engelli personellerimiz olmak üzere tüm engelli bireylerin ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü en kalbi duygularla kutlar, aileleriyle birlikte, sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir yaşam dilerim.” ifadelerine yer verdi.

Önceki İçerikRektör Alişarlı, Hukuk Fakültesi Öğrencilerinin Sorunlarını ve Taleplerini Değerlendirdi
    Sonraki İçerik3 Aralık Dünya Engelliler Günü Goalball ve Oturarak Voleybol Etkinlikleri