‘2. Abant Anestezi Sempozyumu’ AİBÜ Koordinatörlüğünde Yapıldı

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon AD koordinatörlüğünde Bolu İzzet Baysal Tıp Derneği tarafından düzenlenen ‘2. Abant Anestezi Sempozyumu’ 1-4 Mayıs tarihleri arasında Büyük Abant Oteli ve Kongre Merkezi’nde  gerçekleştirildi.

Sempozyuma, Rektör Prof. Dr. Hayri Coşkun, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Koçoğlu ile Başhekimi Prof. Dr. Hayrettin Öztürk, İrlanda Belfast Quins Üniversitesi’nden Prof. Dr. William Thomas Mcbright ile aralarında İstanbul, Ankara, İzmir, Van, Erzurum, Diyarbakır, Gaziantep, Malatya ve Kayseri’nin olduğu birçok ilden Anesteziyoloji ve Reanimasyon alanında usta birçok hekim ve konuşmacı katıldı.

Sempozyum kapsamında gerçekleştirilen Yoğun Bakım Yan Dal Uzmanlığını konu alan toplantıda, Anestezi ve Reanimasyon hekimleri, yıllarca emek vererek geliştirdikleri yoğun bakım alanının diğer uzman hekimler tarafından ellerinden alınmasına tepki gösterdiler. Sağlık Bakanlığı Sağlık Eğitimi Genel Müdürlüğü’nden Alaaddin Dilsiz’in yanı sıra Prof. Dr. Ülkü Aypar, Prof. Dr. Neslihan Alkış, Prof. Dr. Bora Aykaç ile Prof. Dr. Zuhal Aykaç’ın katıldığı toplantı, ortaklaşa alınan olumlu bir kararla sona erdi.

2. Abant Anestezi Sempozyumu, 4 Mayıs Cumartesi günü Abant Örencik Yaylasında yapılan piknikle sona erdi.

Önceki İçerikProf. Dr. Solak: “Rencide Edilmiş Adalet Duygusu Şiddeti Doğurur.”
    Sonraki İçerikAİBÜ’de ‘Ulusal Gençlik Sempozyumu’ Başladı