19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı

“19 Mayıs 1919, bin yıllık kökleriyle bu toprakları yurt edinmiş necip milletimizin, işgalci ve sömürgeci güçlerin planlarını bozguna uğratmak için yola çıktığı gündür. Gazi Mustafa Kemal önderliğinde Samsun’da başlayan İstiklal Mücadelesi, yüreği vatan sevgisiyle çarpan her bir ferdiyle yurt çapında destansı bir mücadeleye döndüğünde, işgalcilerin bu topraklardan kaçmaktan başka çaresi kalmamıştı.

Varını yoğunu vatan ve bayrak uğruna feda eden ecdadımızın, manevi inanç ve azmi sayesinde zaferle sonuçlandırdığı Milli Mücadele bilincini, ülkesini her alanda ileri taşıma azmindeki çok değerli gençlerimiz içinde yaşatmakta, bu ruh ülkemizin 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine ulaşması için rehber olmaktadır.

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi ailesinin fertleri olarak bizler de bu ilke ve hedeflere doğrultusunda, ülkemizin geleceğine yön verecek olan genç cevherlerimizi yarınlara en güçlü şekilde hazırlamanın gayretiyle çalışmaktayız.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün şehit ve gazilerimizi rahmetle anıyor, sevgili öğrencilerimiz, gençlerimiz ve halkımızın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum.”

Prof. Dr. Mustafa Alişarlı
    Rektör

Önceki İçerikYükseköğretimde Kalite Güvencesi Sistemi ve Öğrenci Katılımı Webinar
    Sonraki İçerikBAİBÜ’de Dünya Hemşireler Haftası Etkinliği Düzenlendi