15 Temmuz’u Unutmadık Unutturmayacağız!

‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ etkinlikleri, onbinlerce Bolulunun katılımıyla coşkuyla yapıldı. Hain darbe girişimine karşı halkın kanıyla canıyla verilen destansı mücadelenin birinci yıldönümü etkinlikleri ilk olarak Vilayet Meydanından Demokrasi Meydanına yapılan yürüyüşle başladı.

Düzenlenen yürüyüşe Bolu Valisi Aydın Baruş, Bolu Belediye Başkanı, Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü, Tugay Komutanı Piyade Kurmay Albay Muammer Alper, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Süleyman Mollaibrahimoğlu, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, Üniversitemizle birlikte kamu, kurum ve kuruluşlarının çalışanları, idarecileri ve yaklaşık 25 bin vatandaş katıldı.

Demokrasi meydanında tüm şehitlerimiz ve gazilerimiz için saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunarak başlayan program Kuran’ı Kerim tilaveti, sinevizyon gösterileri ve şiirlerle devam etti. Etkinlikte, 15 Temmuz’da şehit olan Polis Memuru Ozan Özen, Fatih Kalu ile Özel Harekat Polisi Velit Bekdaş’ın ailelerine hat sanatı ile yapılmış ve 249 şehidin isimlerinin bulunduğu köprü tablosu hediye edildi. Hediyelerin ardından 15 Temmuz konulu şiir, kompozisyon ve resim dallarında birinci olan öğrencilere ödülleri verildi. Törende daha sonra protokol konuşmaları yapıldı. Bolu Valisi Aydın Baruş, 15 Temmuz’un bir demokrasi destanı olduğunu belirterek “Türkiye’nin destanı ve istikbalinin kurtuluşudur. 15 Temmuz vatanını ve milletinin bayrağını aziz bilenlerin bayramıdır. Şanlı tarihimizin altın sayfalarına demokrasi destanı olarak tarihe geçecek. Bu millet hiçbir zaman zilleti kabul etmemiştir. Şehit olan kardeşlerimize rahmet diliyorum, gazilerimizi şükran ve millet anıyorum. 15 Temmuz gecesinde demokrasi nöbetlerinde burada milletin mücadelesine destek olan herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Etkinlikler kapsamında, İki gün boyunca süren Demokrasi Nöbeti tutulurken, kurulan platformda çok sayıda etkinlik gerçekleştirildi. Bolu Demokrasi meydanında yapılana anma etkinliklerinin ikinci gününde Üniversitemiz Basın Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Son Milli Mücadelenin Bolulu Gazileri” isimli belgesel gösterimi de yapıldı. Belgeseli izleyen çok sayıda vatandaş, 15 Temmuz gazilerinin anlattıkları karşısında duygulanırken Bolu Valisi Aydın Baruş da belgeselin yönetmeni Fatih Peker’i tebrik ederek, çalışmanın bir proje kapsamında devamın istedi.

Önceki İçerikAİBÜ 15 Temmuz Şehit Ailelerini Ziyaret Etti
    Sonraki İçerik19 TEMMUZ 2017 Tarihinde Açıklanan KPSS/2017-1 Sonuçlarına Göre Üniversitemiz Kadrolarına Yerleştirilen Adayların Dikkatine