Bolu Valiliği himayesinde, Üniversitemiz paydaşlığı ve ev sahipliğinde düzenlenen XIII. Uluslararası Din Görevlileri Sempozyumu, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Gökkır moderatörlüğünde gerçekleştirilen değerlendirme oturumu ile sona erdi.
Değerlendirme oturumunda Prof. Dr. Mehmet Zeki Aydın, Bolu Müftüsü Hüseyin Demirtaş ve Yunus Emre Cami Vakfı Başkanı Mehmet Keskin sunum yaptı. Değerlendirme oturumunu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Samettin Gündüz de takip etti.
Sempozyum hakkında değerlendirmelerde bulunan İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Gökkır, başarılı bir sempozyum programı geçirdiklerini vurgulayarak, başta Rektörlüğümüz, Bolu Müftülüğü ve Yunus Emre Cami Vakfı olmak üzere emeği geçen tüm paydaşlara şükranlarını sundu.
Sorunların çözümünde akademinin önemi vurgulandı
“Ailede Çocuk” teması kapsamında düzenlenen ve “Aile ve Çocuk” kavramlarının ele alındığı sempozyumun sonuçlarını değerlendiren Prof. Dr. Gökkır, özetle “Burada, İlahiyatçı yani akademik kimliğimiz ve dini-İslâmi kimliğimizle bir değerlendirme yapıyorum. Sempozyumda, bu kimliğimizle, bir derdi ortaya koyduk ve bu derdi çözmek için neşter atmaya çalıştık; yani çözüm üretmeye çalıştık. Elimden geldiğince sempozyum boyunca bütün oturumları takip etmeye çalıştım. Kendi kanaatimce, özellikle akademik düşünce noktasında problem yaşarsak, burada yanlış şeyleri masaya yatırma yanlışlığına düşebileceğimizi gördüm. Biz burada, Batı’yı ya da moderniteyi ele alıp, kritik etmek durumunda değiliz. Kendi problemimizi ve modülümüzü ortaya koymalıyız.” diyerek, çözüm yollarının akademide olduğuna işaret etti
Sempozyum kapsamında, sabah ve öğleden sonraki toplam 4 oturumda, 20 önemli panel gerçekleştirildi. Farklı salonlarda eş zamanlı yapılan panellerin oturum başkanlıklarını; Prof. Dr. Şaban Karasakal, Prof. Dr. Türkan Argon, Prof. Dr. Adnan Altun, Prof. Dr. Seyit Köse, Prof. Dr. İbrahim Kürtül, Prof. Dr. İdris Türe, Prof. Dr. Erkan Tekinarslan, Prof. Dr. Erol Karakırık, Prof. Dr. Ahmet Ocak, Prof. Dr. Nazmiye Yıldırım, Prof. Dr. Süleyman Kaya, Prof. Dr. Bilal Gökkır, Doç. Dr. Nuh Yavuzalp, Doç. Dr. Melih Derya Gürer, Doç. Dr. Yunus Altundağ, Doç. Dr. Necmi Sarı (3. ve 4. oturumlar), Doç. Dr. Ayşegül Yılmaz, Dr. Fethi Kılınç ve Hasan Özarslan yaptı.
Panellerde; “Aile İçi İletişim ve İlişkiler”, “Çocuk Gelişimi ve Dönemleri”, “Dini Eğitim ve Değerler”, “Psikoloji ve Davranışsal Eğitim”, “Çocuk Sağlığı ve Refahı”, “Eğitim Ortamları ve Araçları”, “Bilinçli Ebeveynlik ve Sorumluluklar”, “Toplumsal Kültür ve Değerlerin Çocuklara Aktarımı”, “Teknolojinin Etkisi ve Dijital Eğitim”, “Toplumsal Sorumluluk ve Çocuk Hakları”, “Dezavantajlı Çocuklar” ve “Aile Bütünlüğü ve Çocuklar” konuları ele alındı.