Page 15 - GeredeSempozyumu2023
P. 15

3-4-5 KASIM 2023 GEREDE
        III.OTURUM:
        OTURUM BAŞKANI: Prof. Dr. Feriha AKPINARLI
        13.30: Muhammed Said COŞKUN- Doç. Dr. Osman ÇAVUŞ, Gastronomide Yeni
        Gıda Ürünü Geliştirme: Gerede Şakşak Helvası Örneği
        13.45: Hicran DERE, Halk Kültürü Bağlamında Gerede Mutfağı Lezzetlerinden
        “Kıkırdaklı Pide”
        14.00: Prof. Dr. Feriha AKPINARLI- Dr. Öğr. Üyesi Nursel BAYKASOĞLU, Bolu
        Gerede Yöresi Çorap ve Patik Örnekleri
        14.15: Doç. Dr. Zeynep KÜÇÜKTURAL, Gerede Yöresi Özel Bir Koleksiyondan
        Dantel Örnekleri

        14.30: Öğr. Gör. Semra BOZDOĞAN- Melek ASTEKİN, Gerede Yöresi Özel Bir
        Koleksiyondan İşleme Örnekleri
        14.45: Tartışma

        15.00: Ara


        IV. OTURUM:
        OTURUM BAŞKANI: Prof. Dr. Nigar MERDAN
        15.15:  Doç.  Dr.  Gülten  KURT-  Prof.  Dr.  Feriha AKPINARLI,  Gerede  Çeyiz
        Geleneğinde Örücük Tekniği ile Yapılan Ürünlerden Örnekler
        15.30: Öğr. Gör. Semra BOZDOĞAN- Öğr. Gör. Hatice HOROZ, Gerede Yöresi
        Rukiye Arslanoğlu Koleksiyonuna Ait Kanaviçe İşleme Örnekleri

        15.45: Uzman Sinan DOĞAN, Guba’dan Gerede’ye Uzanan Dokuma Sanatının
        Kültürel Yönden Tetkiki
        16.00: Dr. Öğr. Üyesi Filiz YILDIZ, Gerede Geleneksel Giysileri

        16.15: Tartışma
        16.30: Kapanış



        18.30: Akşam Yemeği
        19.30: SOSYAL PROGRAM
                                          15
   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20