Page 15 - GeredeSempozyumu2023
P. 15
3-4-5 KASIM 2023 GEREDE
III.OTURUM:
OTURUM BAŞKANI: Prof. Dr. Feriha AKPINARLI
13.30: Muhammed Said COŞKUN- Doç. Dr. Osman ÇAVUŞ, Gastronomide Yeni
Gıda Ürünü Geliştirme: Gerede Şakşak Helvası Örneği
13.45: Hicran DERE, Halk Kültürü Bağlamında Gerede Mutfağı Lezzetlerinden
“Kıkırdaklı Pide”
14.00: Prof. Dr. Feriha AKPINARLI- Dr. Öğr. Üyesi Nursel BAYKASOĞLU, Bolu
Gerede Yöresi Çorap ve Patik Örnekleri
14.15: Doç. Dr. Zeynep KÜÇÜKTURAL, Gerede Yöresi Özel Bir Koleksiyondan
Dantel Örnekleri
14.30: Öğr. Gör. Semra BOZDOĞAN- Melek ASTEKİN, Gerede Yöresi Özel Bir
Koleksiyondan İşleme Örnekleri
14.45: Tartışma
15.00: Ara
IV. OTURUM:
OTURUM BAŞKANI: Prof. Dr. Nigar MERDAN
15.15: Doç. Dr. Gülten KURT- Prof. Dr. Feriha AKPINARLI, Gerede Çeyiz
Geleneğinde Örücük Tekniği ile Yapılan Ürünlerden Örnekler
15.30: Öğr. Gör. Semra BOZDOĞAN- Öğr. Gör. Hatice HOROZ, Gerede Yöresi
Rukiye Arslanoğlu Koleksiyonuna Ait Kanaviçe İşleme Örnekleri
15.45: Uzman Sinan DOĞAN, Guba’dan Gerede’ye Uzanan Dokuma Sanatının
Kültürel Yönden Tetkiki
16.00: Dr. Öğr. Üyesi Filiz YILDIZ, Gerede Geleneksel Giysileri
16.15: Tartışma
16.30: Kapanış
18.30: Akşam Yemeği
19.30: SOSYAL PROGRAM
15